Theatergroep Fien

Een Buik van Wol

Een voorstelling waarin het decor tot leven komt, fantasie wordt geprikkeld en waar bovenal je hart een stukje warmer van wordt. Op veler verzoek neemt Theatergroep Fien deze prachtige voorstelling weer terug op haar repertoire want blijkbaar is de voorstelling na meer dan 250 keer spelen toch nog niet uitgespeeld!

Tussen de herinneringen in het hoofd van mevrouw Catharina wonen Toon en Kato. Ze houden alles keurig op orde zodat er nooit een herinnering kwijtraakt. Dat doen ze hun hele leven al. In het begin was het hier leeg en kaal, een baby herinnert zich niks. Inmiddels heeft zich hier een heel leven verzameld. Morgen viert mevrouw Catharina haar 90ste verjaardag. Toon en Kato willen haar graag verrassen. Ze hebben taart en een liedje, maar geen cadeau…

‘Een buik van wol’ is een poëtische, beeldende en muzikale jeugdtheatervoorstelling over hondjes, heimwee en sneeuw. Over verliefd worden, breien en kwijtraken. Maar hoe kwijt kan iets zijn als je het met dichte ogen nog steeds kunt zien?

T: Ze werden zo verliefd als een sneeuwbal.
K: Als een sneeuwbal? Nee joh, veel verliefder nog.
T: Als twee sneeuwballen?
K: Nee, zo verliefd als chocolademelk.
T: Chocolademelk?
K: Als twéé koppen chocolademelk, warm en met slagroom.
T: Verliefd als twee koppen warme chocolademelk met slagroom?
K: Het duurde niet lang of ze werden verliefd als een huisje met een eh…
T: open haard.
T: Ja! Ze werden zo verliefd…
K: …als een huis met een open haard en genoeg plek ernaast voor een sneeuwschuiver.

“Tg Fien is inmiddels vaste waarde binnen de programmering van Kunstbalie. Het is een van die gezelschappen die een gymzaal écht weet om te toveren tot een andere wereld waar je je mag verliezen in hun verhalen. Hun voorstellingen zijn aanraakbaar, maar gaan ook gedurfd de diepte in en raken vaak ontroerende thema’s aan. En het zijn precies die twee kanten die hen voor ons zo interessant maken voor het onderwijs: TG Fien is – zowel in voorstellingen als in gezelschap – toegankelijk, maar weet ook keer op keer een bijzondere theatrale ervaring weg te zetten.”

“Theatergroep Fien maakt wonderschone inventieve voorstellingen. Kleine fijne wereldjes waar je veel langer zou willen blijven dan tot het eind van het verhaal.”

“Jaap Robben stelt van die prikkelende vragen die kinderlijk concreet en filosofisch tegelijk zijn. (…) zetten op een aanstekelijke manier aan het denken.”

Een buik van wol
“Romantiek, knisperende geluiden en dan, dan sneeuwt het weer. De wind zucht, kippenvel in de zaal. Kinderen zitten rechtop in hun stoel. Walsend, dansend maakt theatergroep Fien nostalgie tastbaar.”

“Mooi hoe Fien de leerlingen steeds met een nieuwe en open blik naar de wereld laat kijken. Met de verbeeldingsvolle en poëtische voorstellingen prikkelt Fien de leerlingen maar weet tevens goed aan te sluiten bij hun belevingswereld.”

Een-buik-van-wol-flyer-jeugdtheater.1

Algemene gegevens

Duur: 50 minuten
Speeloppervlakte: 7 x 4 x 3 meter
Aankomsttijd: 180 minuten
Opbouwtijd: 180 minuten
Afbreektijd: 45-60 minuten
Speelperiode: januari t/m maart 2018
Speeldagen: maandag, dinsdag, zaterdag, zondag
Educatie: lesbrief, aanvullende workshop of lessenreeks mogelijk
Bijzonderheden: Speelt niet op school.
Maximum aantal bezoekers
School in theater: 200 personen
Vrije voorstelling: 300 personen
Prijs één per dag twee per dag
School in theater: € 950,- € 1400,-
Vrije voorstelling € 995,- € 1495,-

Alle prijzen zijn exclusief reiskosten en 6% btw.
Prijzen gelden voor voorstellingen op dezelfde dag en locatie

Credits
Spel & concept: Susanne Roos & Joep Conjaerts
Tekst & advies: Jaap Robben
Regie: Annelies van Wieringen (o.a. Kwatta)
Fotografie: Marieke Duijsters
Flyer: Appeltje-s