Weet jij wie Marloes gaat vervangen?

We hebben een nieuw gezicht bij Buro Bannink en dat is Hielkje Bunnik!

We zijn superblij dat Hielkje ons team komt versterken voor marketing en verkoop. Natuurlijk willen we heel graag weten wie zij is, dus we hebben haar álles gevraagd!

Hoe ben je bij Buro Bannink terechtgekomen?

“Ik kende de voorstellingen van Buro Bannink als bezoeker! Ik heb veel jeugdvoorstellingen bezocht met mijn twee jongens, Dieter (5 jaar) en Marijn (3 jaar). Daarnaast ben ik zelf ook al tijden werkzaam in het culturele veld. Ik heb marketing en publiciteit gedaan voor STIP Theaterproducties, een jeugdtheaterimpresariaat in Amsterdam. Daarna heb ik jaren in het Rotterdamse gewerkt voor LantarenVenster, waar ik me bezighield met educatie, dus jeugdfilms en kinderfestivals. Maar theater is waar mijn hart ligt: ik wilde altijd al heel graag in de theaterwereld werken.”

Wat is jouw connectie met jeugdtheater?

“Theater is mij met de paplepel ingegoten. Vanaf dat ik vier jaar oud was heb ik zelf theaterlessen gevolgd en gespeeld bij Jeugdtheater Zuid-Holland, wat nu het Jeugdtheaterhuis is. Mijn moeder was bovendien cultuurbemiddelaar voor de schoolvoorstellingen in de regio Gouda en omstreken. Ze nam ons regelmatig mee naar voorstellingen zodat  wij konden meekijken en beoordelen of ze geschikt waren om te boeken voor een hele school. Als kind heb ik dat heel fijn gevonden en met mijn zoons zie ik dat ook weer nu. Ik vind het zo leuk om te zien hoe zij reageren op een voorstelling. Na mijn studie wilde ik me daarom ook echt gaan richten op theater.”

Wat supertof, zo’n vroege start! Wat heb je gestudeerd?

“Ik studeerde Media en Entertainment Management bij InHolland, waar ik me gericht heb op live entertainment, met het idee dat ik daarna in de theaterwereld kon werken. Live een voorstelling bezoeken is zo totaal anders dan een film kijken, live experience spreekt zo tot de verbeelding en komt écht binnen. Commercieel theater vind ik ook wel interessant, maar zelf houd ik meer van de rauwere voorstellingen en de wat meer kwetsbare eenmansvoorstellingen. Dat is toch anders dan die grote commerciële producties. Maar binnen de cultuur wil ik dan wel weer graag met de organisatorische en zakelijke kant bezig zijn! Kortom, ik ben hier eigenlijk altijd mee bezig geweest.”

Wat doe je in je vrije tijd?

“Behalve het theater bezoeken? Hahaha! Ik hou van dansen, ik doe aan yoga en acro-yoga en ik zwem graag. Ik vind het heerlijk om te bewegen. Na een werkdag wil ik niet voor de tv ploffen maar lekker bezig zijn. Ik ben een actief mens!”

Hoe gaan we je tegenkomen bij Buro Bannink?

“Ik ben verkoop- en marketingmedewerker, dus ik ga met programmeurs rond de tafel om te kijken welke voorstellingen er passen bij hun theaterpubliek. Daarnaast kijk ik samen met met de gezelschappen naar onze (online) presentie, wat wij daaraan kunnen verbeteren. Daarbij vind ik het belangrijk om tijd te maken voor mensen en beschikbaar te zijn. Ik drink liefst een kopje koffie met iemand maar beantwoord ook zeker een snelle vraag, en ik sta graag voor mensen klaar bij wat ingewikkeldere kwesties.”