Mooi aanbod voor het nieuwe seizoen

Sneak peak brochure 2022-2023

Aangezien onze brochure later op de mat valt kunnen we het niet laten om een klein tipje van de sluier op te lichten. Achter de schermen zijn wij de afgelopen weken daar super druk mee geweest! Er is natuurlijk het afgelopen jaar ontzettend veel moois gemaakt dat nu eindelijk kan gaan touren.

Bij veel van onze voorstellingen behouden dus het icoon ‘nieuw’. Hoewel de voorstelling vorig jaar al in de brochure stond, of je het gezelschap al eerder voorbij hebt zien komen, WIJ doen lekker alsof het nieuw is. Want alles verdient een nieuwe kans op een mooi seizoen!

Alle informatie over deze en alle andere voorstellingen vind je in onze brochure die in september bij jou op de mat ploft!

0Weken0Dagen0Uren0Minuten0Seconden

Reprises die je niet kan missen

We gaan er dus samen voor zorgen dat alle fantastische reprises nog een geweldig speelseizoen tegemoet gaan! Zo hopen we iedereen omver te blazen met de ‘enige’ opera voor kinderen, vol humor en een heerlijk verhaal: Camping Pavarotti! Mark van Vliet heeft komend seizoen een mooie speellijst staan, maar ook voor seizoen 2022-2023 gaan we dat dus hopelijk dunnetjes over doen!

TG Locals tourt nog een seizoen met Baas in het Bos en na het zien van de première verheugen we ons ontzettend op Waar Wubbe woont. Een muzikale voorstelling over angst voor het onbekende en verder kijken dan je eigen schutting hoog is. Maar vooral is het een voorstelling over vriendschap en over Oost West Thuis Best.

Jansen & de Boer zijn aankomend seizoen zelfs met drie verschillende voorstelling te programmeren. Heb je Een ober van niks nog niet gezien? In het afgelopen jaar hebben ze de voorstelling tot in de puntjes uitgewerkt waardoor spel, beeld en muziek perfect samenvallen.

Nieuw voor de grote zaal

Theater Jaski is in dit seizoen in het land te zien met Meesters van de Tijd met Percossa. Zij gaan ook volgend seizoen weer een bijzondere samenwerking aan: met Trio Galantes maken zij De helden van rio! Dat belooft wederom een prachtige muzikale grote zaalvoorstelling te worden. Daarnaast maken zij in samenwerking met de Cello biënnale een voorstelling met een strijkerstrio! Familie Vermi-celli belooft een muzikaal spectakel te worden vol met heerlijke meezingliedjes.

Deze zomer werkt RAAF aan de nieuwe voorstelling TIJL die vanaf volgende zomer te zien zal zijn samen met muziekensemble Camerata Trajectina. Een spannend avontuur vol protestliederen!

Nieuw voor de middelgrote zaal

Sommige plannen zijn afgelopen jaar uitgesteld of even op de plank gelegd. Maar dit jaar gaat het dan echt gebeuren! Zo gaat Heer Otto dit jaar van start met Zirkoes Fantaztika, er is een sprankelend team samengesteld en er zijn vette nieuwe beelden. Wij zijn benieuwd!

TG Graasland heeft ook een geweldig plan aangekondigd! Stom! STOM! is een voorstelling waarin alleen maar stomme dingen gebeuren. En dat is niet stom in de zin van niet leuk of moeten we hier naar kijken?, maar je wordt meegenomen in een stomme film ofwel een zwijgende, stille film. Slapstick en Graasland gaan goed samen, dus wij kijken ernaar uit!! Graasland speelt daarnaast PFFF en Wachten op Kado natuurlijk nog een jaar.

Nieuw voor de Kleine Zaal

Deze zomer maakten Tessa & Olivier samen met Dwayne Toemere de voorstelling KUNST! Een vrolijke, kleurrijke voorstelling voor de hele familie waar een ode aan kunst met een flinke dosis zelfspot wordt gebracht. KUNST is een ode aan de vrijheid, fantasie en creativiteit van kinderen. Een voorstelling waarmee we laten voelen dat we allemaal verschillend tegen kunst én de wereld aankijken. En waarmee we lekker tegen de kunstregels aan kunnen schoppen, want wat is kunst voor een kleuter?

Er komt ook een vervolg op Anne, 10 jaar wil graag opgehaald worden. Wildpark en Anne van der Steen gaan een nieuw avontuur aan met de voorstelling Anne, 12 jaar, wordt een groot succes. En dat wordt vast een groot succes!

aanbod seizoen 2022-2023

Stekker+Bruis
Chocokrokodil-Floris-Heuer.4
Artikel over Oortwolk in Eindhovens Dagblad
Beer en de honingboom een voorleesvoorstelling met Jeroen Schipper van o.a. 123Zing
Bliep Bliep een jeugdtheater voorstelling van theatergroep Dender. Zij maken cartoontheater, een mix van fysiek theater, live tekeningen en live muziek
Echt wel een jeugdtheater voorstelling van Koek & Ui
Vlindereffect een muzikale jeugdtheatervoorstelling van Nochem en van Oers
Operapiraat een jeugdtheater voorstelling van Jeroen Schipper o.a. bekend van 123Zing
scènebeeld Drums & Samples interactieve jongerentheater workshop