Soulshine Connection

De Bezoeker

Een bijzondere en ontroerende voorstelling waarin de “ver-van-je-bed-show” even heel tastbaar wordt en echt dichtbij komt.

Vanachter enkele struiken komt een man aangelopen met een baal op zijn schouder waarin hij zijn bezittingen met zich mee torst. Hij is blij dat hij hier is, zegt hij in gebroken Engels. Met een stralende glimlach en een ogenschijnlijk onbreekbaar optimisme vertelt hij over zijn reis hierheen. Hoe hij in een plastic zak heeft geademd zodat de grensbewaking hem niet zou ontdekken. Hij heeft niet veel nodig. Met een steentje tekent hij op de grond de cirkel die zijn huis zou kunnen zijn.

De Bezoeker
“Leerlingen beginnen eerst te gniffelen als ze in de verte een gekke jongen met een baal op zijn rug over straat zien rennen. Tot het besef komt dat dit hoort bij de voorstelling die ze gaan zien. Ze beseffen wat het verschil is tussen werkelijkheid en theater. Dan gaan ze anders kijken. Mooi om die menseigen reacties te zien. Maar met in het achterhoofd dat dit waargebeurd zou kunnen zijn. En juist dat, samen met het ontroerende, grappige en eerlijke spel van Erwin Boschmans gebaseerd op zijn eigen herinneringen, zet de leerlingen aan het denken. Over het hebben van een eigen ‘thuis’, over geluk, vriendschap, misschien wel over hun eigen vooroordelen.”

De Bezoeker
“Deze solo ga ik nooit meer vergeten!”

Rewind
“Loverboys zijn over het algemeen keihard, niet te vertrouwen en ongenaakbaar. En ja, hij is in zijn rol als Mouse een man waar heel ver bij vandaan blijft. Maar juist de kwetsbare momenten in deze rake voorstelling maken dat je Mousa in je hart sluit en je meer begrijpt wat groepsdruk met je kan doen als je jong en nog kwetsbaar bent.”

Rewind
“Mooie voorstelling die je een inkijk geeft in het hoofd van een loverboy, zeker de moeite waard!”

De Bezoeker
“Vanuit de hele school heb ik hele goede reacties gekregen op De Bezoeker. Zowel leerlingen als docenten en buurtbewoners waren onder de indruk (De acteur speelde het zo realistisch dat een buurtbewoner de politie erbij heeft gehaald J). Volgend schooljaar willen we graag De Bezoeker terugzien!!!”

Algemene gegevens

Deze voorstelling speelde in seizoen 16-17 t/m 18-19 en is niet meer te boeken.

Credits
Spel & concept: Erwin Boschmans (Bonte Hond, Schweigman)
Educatie: Christina Schutte
Fotografie: Bas de Fotograaf