Heer Otto

Pats! Boem!

Een beeldende, fysieke en cabareteske educatieve voorstelling over vriendschap, verliefdheid en verantwoordelijkheid. Over kleine momenten en grote keuzes die voor iedereen herkenbaar zijn.

PATS!BOEM! is een interactieve en confronterende voorstelling voor klas 1 en 2 van de middelbare school,  inclusief interactieve les. De voorstelling is toegespitst op het gedrag van jongeren in het verkeer; op de fiets, alleen of tijdens het stappen met vrienden. Puck, Robin en Eva maken zich klaar voor de ideale zaterdagavond. Afleiding, verliefdheid, vriendschap, onzekerheid, groepsdruk en een kapot fietslicht. Hoe blijf je in die ene seconde jezelf en laat jij je niet beïnvloeden door een ander…..

In diverse provincies wordt PATS!BOEM!  ook ingezet ter bevordering van bewust gedrag van jongeren in verkeerssituaties.

Educatie

PATS!BOEM! bestaat uit een voorstelling en interactieve les. In deze les gaan de leerlingen door middel van oefeningen, gesprekken en discussies op een interactieve manier aan de slag met thema’s uit de voorstelling. Wel of geen biertje drinken? Zonder licht naar huis fietsen en je vriendin whats appen op de fiets of niet? Hoe doe jij dat? Afleiding, groepsdruk, verantwoordelijkheid en keuzes maken komen allemaal aan bod.

De voorstelling wordt ondersteund door een lesbrief. Hierin staan allerlei leuke opdrachten die vooraf en achteraf in de klas gedaan kunnen worden. De voorstelling is geschikt voor klas 1 en 2 van alle niveaus van het voortgezet onderwijs.

In diverse provincies wordt PATS!BOEM! ook ingezet ter bevordering van bewust gedrag van jongeren in verkeerssituaties. Het educatie pakket is ontworpen in samenwerking met Steunpunt Drenthe en het Nederlands Verkeerstheater.

Algemene gegevens

Deze voorstelling speelde tot seizoen 19/20 via Buro Bannink en is niet meer via ons te boeken. We verwijzen je graag door naar de website van Heer Otto!

Credits
Spel: Rick Schellinkhout, Lidion Zierikzee & Kim Sliggers
Eindregie: Inge Voskamp
Coaching: Robert Brouwer
Met dank aan: Els Marijt