Sofie vindt een oud reisdagboek van haar oma. Op het moment dat ze het boek openslaat begint de kamer te draaien en start de muziek.

We verlaten ons koude kikkerlandje en reizen naar Zuid-Amerika. Sofie ontmoet vier vrienden die zich De helden van Rio noemen. Onverschrokken en gewapend met gitaren reizen zij rond. Sofie sluit zich bij de vrienden aan, zoals haar oma dat vroeger ook deed. En ook al spreken ze elkaars taal niet, er is muziek! Ze zingen over kano’s en kaaimannen, over vuurwerk en carnaval.

Sofie duikt in haar familiegeschiedenis en hoort eindelijk hoe haar oma haar opa heeft ontmoet.

In de muziektheatervoorstelling De helden van Rio deelt zangeres Sofie Habets het podium met het virtuoze Trio Galantes en percussionist Enrique Firpi. Specialisten op het gebied van de Latijns-Amerikaanse muziek met Zuid-Amerikaanse roots.

Jan Groenteman schrijft zoals we van hem gewend zijn oorwurmen die van Rotterdam tot Buenos Aires blijven hangen.

Theater Jaski is het jeugdtheatergezelschap van regisseur/schrijver Kiki Jaski en liedjesschrijver Jan Groenteman. Het gezelschap kenmerkt zich door bijzondere muzikale samenwerkingen tussen topmusici en acteurs, met pakkende nieuwe liedjes en fantasierijke verhalen voor jong en oud. Theater Jaski werkt nauw samen met Het Concertgebouw waar duizenden kinderen, ouders en leerkrachten hartstochtelijk meezongen met Meesters van de tijd, hun meest recente voorstelling.

De helden van Rio werd ontwikkeld in opdracht van het Concertgebouw en is geschikt voor iedereen vanaf 5 jaar!

Over De Helden van Rio

“Ik was even voor één uurtje alle ellende in de wereld vergeten.”

Over De Helden van Rio

“Dikke vette aanrader. Wat een enorm feest! Fantastische liedjes, geweldige musici, heel veel humor en een zaal vol kinderen die vanaf de eerste noot uit volle borst meezong.”

Meesters van de Tijd
“Alles klopt! Fijne actrice, prachtige zangeres. Ook Percossa zat weer heel strak in de voorstelling. Leuk verhaal, mooie muziek.”

De helden van Rio flyer

Beeld

Algemene gegevens

Deze voorstelling kan niet meer geboekt worden.

Credits
Regie: Kiki Jaski
Spel: Sofie Habets, Trio Galantes, Enrique Firpi
Muziek: Jan Groenteman, Trio Galantes
Vormgeving: Mario Mantel, Sanne Oostervink
Foto: IAMKAT