Dido en Aïsha zitten bij elkaar in de brugklas. Iedereen moet vechten om een plek. Worden ze vrienden of vijanden van elkaar?

Dido en Aïsha is gebaseerd op de Griekse mythe Dido en Aeneas en op de wiskundige en filosofe Hypatia. Zij gaf les in Alexandrië (Egypte) op de school van Plato. Later werd ze vermoord om haar grote kennis. RAAF brengt haar verhaal samen met het tragische liefdesverhaal van Dido en Aeneas. Zo ontstaat een nieuw muzikaal avontuur.

Dido en Aïsha is nummer drie in het drieluik oost-meets-west-stories na ‘Romeo is op Julia en Layla op Majnun’ en ‘Ali & Nino’. De voorstelling komt tot stand in samenwerking met Theater Zuidplein in Rotterdam.

Over Romeo
“Een voorstelling die ertoe doet; waarin je wordt meegenomen in het overbruggen van culturele verschillen en vooroordelen. We blijken uiteindelijk toch echt niet veel van elkaar te verschillen. Een mooie muzikale voorstelling waar het noodzakelijke onoverbrugbare overwonnen wordt. We zijn toch uiteindelijk van hetzelfde vlees en bloed.”

Publiciteitsfoto’s

Algemene gegevens

Deze voorstelling kan niet meer geboekt worden.

Credits
Tekst & Regie: Rosa Peters
Tekst & Muziek: Freek den Hartogh
Spel: Wendy Briggeman en Nazanin Taheri Motlagh
Vormgeving: Calle de Hoog
Fotografie: Bart Grietens
In samenwerking met Theater Zuidplein