Ivan is veel te groot voor een dwerg! Hij past niet op een stoel, niet in zijn huis en zelfs zijn kleren zijn te klein. Hij is dol op klassieke muziek, maar alle instrumenten van de dwergen begeven het onder zijn gewicht. In een groot Russisch avontuur gaat Ivan opzoek naar zijn ware zelf. Samen met zijn nieuwe vrienden Vladimir de koopman, het tovervrouwtje Baba Yaga, de vals-zingende Vuurvogel en een enorme Neus, komt hij erachter dat groot zijn misschien helemaal zo gek nog niet is… Gedurende de voorstelling leert Ivan dat iedereen goede en slechte eigenschappen heeft en dat wat een ander verschillend maakt juist heel bijzonder kan zijn.

Na het succes van ‘Help ik heb een vlieg ingeslikt’ is het tijd voor een nieuwe energieke muziekvoorstelling vol grappige personages op klassieke klanken van Mark van Vliet Theater.

De voorstelling ‘De Reuze Dwerg die een kopje kleiner wil zijn’ is geïnspireerd op van oorsprong Slavische sprookjes en wordt gespeeld onder begeleiding van klassieke muziek van onder andere Tsjaikovski, Moessorgski, Shostakovich en Stravinsky. Met instrumenten als de trombone en de Russische balalaika is het een muzikaal festijn!

“Met veel humor en artistiek vakmanschap laat Mark kinderen ongemerkt en ongedwongen kennis maken met klassieke muziek. Mark van Vliet is een acterende wervelwind die iedereen, jong èn oud, vastpakt en meeneemt op zijn wonderbaarlijke reis met de Reuze Dwerg.”

Help! Ik heb een vlieg ingeslikt
“We hebben zeer genoten van Mark, niet alleen van zijn voorstelling maar ook van zijn persoon. En dat geldt ook voor de kinderen. Fantastische voorstellingen. Dank!”

Help! Ik heb een vlieg ingeslikt
“Mark van Vliet beheerst de kunst van de ultieme one-man-show, maar weet ook feilloos hoe een kind zich zou voelen als hij alleen in de kamer zou zijn met een vlieg in de buik… Knap gedaan.”

Help! Ik heb een vlieg ingeslikt
“Ik wilde nog noemen dat ik Help, ik heb een vlieg ingeslikt eruit vond springen. Creatief, ook leuk voor volwassenen, en lekker niet zo voorzichtig. Kinderen kennis laten maken met klassieke muziek vind ik ook altijd mooi.”

Help! Ik heb een vlieg ingeslikt
“Mark is een genot om naar te kijken en hij laat je niet los van start tot finish. Hij speelt een prachtig verhaal gegoten in een voorstelling met vaart, humor, bizarre vondsten en heel veel muzikaliteit. Te gek voor kinderen én volwassen kinderen.”

“Mark weet feilloos de kinderen van de eerste tot de laatste minuut te boeien door zijn expressie, taal en afwisseling in zijn voorstelling. Zijn missie, om klassieke muziek over te brengen op een jong publiek, heeft hij in ons cultuurcentrum meer dan volbracht. Met zijn voorstelling ‘De Reuzendwerg die een kopje kleiner wil zijn’ wist hij te inspireren en vooral te enthousiasmeren. Een prachtige voorstelling, waarin (klassieke) muziek, (wereld) erfgoed en theater prachtig samenkomen!”

Deze voorstelling speelde in seizoen 2021-2022 en is niet meer te boeken.

Credits
Concept & spel: Mark van Vliet
Regie: Olaf van de Ven (Meneer Monster)
Vuurvogel: Irene Laros (Laros & de Jong beeldmakerij)
Fotografie: Hielco Kuipers