De Stokerij

De Stokerij is een spiksplinternieuw theatergezelschap, opgericht door Koen Wouterse, Yorick Zwart en Anne Rats. De Stokerij maakt theater dat middenin het leven staat: met en tussen het publiek, zichtbaar in en betrokken bij de samenleving.

De Stokerij wil ervoor zorgen dat het publiek de vertrouwde afstand van de pluche stoelen tot het toneel niet meer voelt: toeschouwers worden geplaatst tussen de spelers, of de spelers mengen zich met de toeschouwers. De thema’s en onderwerpen zijn uit het leven gegrepen en altijd actueel. Voor jeugdtheater maakt het gezelschap geen uitzondering en durft het gewaagde thema’s als basis te nemen voor voorstellingen.

De Stokerij is een nieuwe naam in theaterland maar de betrokken makers hebben bijna elk theater vanaf het podium weleens gezien. Zo touren Koen Wouterse en Yorick Zwart al sinds 2009 met Nachtgasten door het land en speelden ze meerdere jaren bij Noord Nederlands Toneel. Anne Rats speelde onder andere bij Siberia, Laagland, Kwatta en het Nationale Toneel. Nu bundelen ze in het nieuwe stadsgezelschap van Schiedam de krachten. Ze hebben grootste plannen zowel voor volwassenen als voor jeugd!

Binnenkort is De Stokerij hier te zien

De Stokerij is een nieuw gezelschap dat officieel in seizoen 2017-2018 op tournee gaat.

29-10-2018 Heksen, De Stokerij
Theater aan de Schie, Schiedam
18-11-2018 Lekker Belangrijk, De Stokerij
Stichting TOP Bemmel, Bemmel
16-12-2018 Heksen, De Stokerij
Theater aan de Schie, Schiedam

De Stokerij

Nieuws & voorstellingen