De Stokerij

De Stokerij is opgericht door Koen Wouterse, Yorick Zwart en Anne Rats en maakt theater dat middenin het leven staat: met en tussen het publiek, zichtbaar in en betrokken bij de samenleving.

De Stokerij wil ervoor zorgen dat het publiek de vertrouwde afstand van de pluche stoelen tot het toneel niet meer voelt: toeschouwers worden geplaatst tussen de spelers, of de spelers mengen zich met de toeschouwers.
De thema’s en onderwerpen zijn uit het leven gegrepen en altijd actueel. Voor jeugdtheater maakt het gezelschap geen uitzondering en durft het gewaagde thema’s als basis te nemen voor voorstellingen.

De betrokken makers van De Stokerij hebben bijna elk theater vanaf het podium weleens gezien. Zo touren Koen Wouterse en Yorick Zwart al sinds 2009 met Nachtgasten door het land en speelden ze meerdere jaren bij Noord Nederlands Toneel. Anne Rats speelde onder andere bij Siberia, Laagland, Kwatta en het Nationale Toneel.

De voorstellingen van De Stokerij worden niet meer verkocht door Buro Bannink.

“Aangrijpend en sterk vertolkt.”

“De muzikaal omlijste solovoorstelling ‘Adam en de anderen’ is een zeer sterk solodebuut van Anne Rats. De voorstelling, de thematiek en het overtuigende spel van Anne zet de kinderen op het puntje van de stoel. Tijdens de voorstelling, er achter komen, dat je mag zijn wie je bent, is voor sommige kinderen een eye-opener.
De vele vragen bij het nagesprek op het toneel, bevestigt het succes van de voorstelling.”

De Stokerij