Springen in de Hofvijver, de Zuidas blokkeren, banners droppen van Shellgebouwen, jezelf vastlijmen in etalages van grote winkelketens. Waarom toch al die moeite? “Niet omdat ik dit wil, maar omdat het móet.”

In ‘DWARSLIGGERS, de musical’ laat muziektheatercollectief De Amazones je zien wat er omgaat in het hoofd van een klimaatactivist. Wie gaan er schuil achter de mensen die de straat op gaan om te protesteren? Welke emoties komen daar allemaal bij kijken? En hoe houd je je staande bij negatieve reacties van de buitenwereld?

Deze radicale lofzang voor droeftoeters en oproerkraaiers zit vol humor, elektronische beats en teksten uit het hart van echte klimaatactivisten.

“Goed gebruik van verbatim in de tekst, dat bij dit onderwerp – klimaatverandering – bijzonder goed tot zijn recht kwam. Mooie elektronische (under)score van Pepijn van den Berg met sterke opbouw naar het hoogtepunt waarbij het publiek deel werd van het protest. Ontroerend en krachtig, benieuwd naar meer van de Amazones.”

Sanne ThierensTheaterkrant

“De Amazones zijn een collectief dat met een inspirerende energie, bravoure en muzikaliteit grote onderwerpen emotioneel tastbaar maakt. Bij het Café Theater Festival heb ik ze begeleid als coach in het maken van de voorstelling Dwarsliggers, de musical. Het raakt me hoe ze hun zorgen durven zichtbaar te maken op de vloer (zorgen over de toekomst, de aarde, compassie tussen medemensen). Hun zoektocht naar integratie van spel, muziek en onderwerp combineren ze met een vakkundige beheersing van hun stem. Ze willen de randen van de termen musical en muziektheater oprekken. Ik ben benieuwd waar ze heen gaan groeien, in de samenwerking met andere makers en in de verdere integratie van inhoud en vorm.”

Derk Stenverso.a. De Transmissie
Maximum aantal bezoekers
Op school: 60
School in theater: 150
Vrije voorstelling: 200 personen
Prijs één per dag twee per dag drie per dag
Op school: € 850,- € 1450,- € 1950,-
School in theater: € 1250,- € 1950,- € 2650,-
Vrije voorstelling € 1250,- € 1950,- € 2650,-

Alle prijzen zijn exclusief reiskosten en 9% btw.
Prijzen gelden voor voorstellingen op dezelfde dag en locatie.

Educatie 
Cultuurbeleving: Deze voorstelling is met name een receptieve theaterervaring. Na deze cultuurbeleving wordt het reflecterend vermogen aangesproken wanneer je aan de slag gaat met de lesbrief en aansluitende opdrachten. Deze zijn te vinden op onze downloadpagina.
Kerndoelen voorstelling: Deze voorstelling sluit aan bij de kerndoelen 55,56 & 34 van tule.slo.nl.
Kerndoelen Lesbrief: Lesbrief sluit aan bij de kerndoelen 34,54,55 van de tule.slo.nl
Aanvullende educatie: Het is altijd mogelijk de voorstelling aan te vullen met verdiepende workshop of lessenreeks.
Planning
Aankomsttijd: ntb
Opbouwtijd: ntb
Afbreektijd: ntb
Speelperiode: gehele seizoen
Speeldagen: hele week
Bijzonderheden:
Credits
Cast: Ayla van Summeren, Judith Boesen, Pepijn van den Berg & Willemijn Böcker
Tekst: Judith Boesen & Willemijn Böcker
Muziek: Pepijn van den Berg
Eindregie: Lisse Knaapen & Loulou Hameleers
Fotografie: Donna-Jo Aarts, Alina Fejzo