Emmy is boos. Niet zomaar boos, maar kwaad. Goed kwaad. Op school, op haar moeder, op alle wereldleiders en eigenlijk op de hele wereld. Want er is niemand op de hele wereld die naar haar wil luisteren. Emmy is nogal duidelijk in wat ze vindt: niemand mag meer aan zichzelf denken en iedereen moet helpen om de wereld te redden. Want dat is wat Emmy aan het doen is: de wereld redden. Alleen ziet niemand dat.

Emmy besluit weg te lopen. Als mensen niet naar haar luisteren, dan hoeft ze daar niets mee te maken te hebben. Emmy heeft niemand nodig! Ze gooit een tent op haar rug, verzamelt wat zakken chips en blikjes groenten en zet haar kamp op nog geen vijf minuten van haar huis. Ze moet namelijk wel snel terug kunnen als de wereld er eindelijk achter komt dat zij Emmy wèl nodig heeft.

Hoe Mieke Mom haar maffe moeder vindt
“Ik vond het heel verrassend en schurend. Het roept zoveel vragen op en gaat tegen zo veel aannames in… Dat geeft genoeg aanleiding tot gesprekken. Zowel voor volwassenen als voorkinderen. Zeer bevrijdend!”

Hoe Mieke Mom haar maffe moeder vindt
“De voorstelling heeft een apart verhaal en eigenaardige personages die je blijven boeien. Het geheel is ‘weird’, maar op een mooie, fantasievolle manier. En het poppenspel wordt kundig gedaan door de spelers.”

Emmy for President Theater Wei jeugdtheater voorstelling

Algemene gegevens

Deze voorstelling is niet meer te boeken.

Credits
Tekst: Sanne Maas & Shanna Chatterjee
Regie: Shanna Chatterjee
Spel: Sanne Maas
Voice over: Hymke de Vries
Muziek: Rik Eckhardt
Vormgeving: Roel Voorts
Fotografie: Fridy Maas
Model: Pleun van de Veeke