Heer Otto in de piste met

Zirkøes Fañtaztikå

Heer Otto maakt energieke, toegankelijke voorstellingen voor iedereen vanaf 4 jaar. Het gezelschap groeit en groeit, en zet met Zirkøes Fañtaztikå weer een spectaculaire voorstelling neer. De verhalen staan dichtbij de kinderen en hebben de perfecte mix van humor, muziek en een diepere thematiek. Van de Theaterkrant kregen zij al prachtige complimenten in deze recensie.

“Meteen bij het begin van Zirkøes Fañtaztikå hoor je al: de teksten kloppen. Hier heeft iemand echt geluisterd naar hoe kinderen praten en wat kinderen bezighoudt. ”

De Dames en Heren van Heer Otto vertelden ons alles over hun verrassende en cabareteske voorstelling Zirkøes Fañtaztikå, en gaven alvast een hint over hun nieuwe plannen.

Heer Otto! Kunnen jullie jezelf kort voorstellen en iets vertellen over hoe het voor jullie allemaal begonnen is?

“Oud-klasgenoten van de HKU-opleiding Docerend Theatermaken, Lidion Zierikzee en Rick Schellinkhout, begonnen hun samenwerking met een succesvolle tournee van de voorstelling Bino, gebaseerd op een boek van Marcel van Driel. Dit smaakte naar meer en ze richtten vervolgens samen Heer Otto op. Antwoord op een veelgestelde vraag: Heer Otto is vernoemd naar de cavia van Lidion!

Er volgden nog meer successen gebaseerd op kinderboeken, waaronder Boer Boris en Ridder Florian. Na het binnenhalen van een 4-jarige subsidie nam Lidion afscheid en heeft Heer Otto na de coronaperiode de afgelopen tijd flink uitgepakt met een nieuwe 4+ familievoorstelling genaamd Zirkøes Fañtaztikå, evenals een aangepaste versie van deze voorstelling voor het speciaal onderwijs (Wit Konijn) en twee talentontwikkelingstrajecten (Bomenjagers en Gewoon Anders) met beginnende spelers en makers.

En een tipje van de sluier, momenteel zijn we bezig met de voorbereidingen voor een nieuwe voorstelling die in 2024 in première zal gaan: Studio Einstein. Deze voorstelling gaat over stress bij kleuters in onze prestatiemaatschappij, over het mogen maken van fouten en het belang van spelen.”

Waar komt de inspiratie vandaan voor Zirkøes Fañtaztikå? Welke thema’s zitten er in de voorstelling en waarom vinden jullie dit belangrijk?

“De voorstellingen van Heer Otto zijn cabaretesk en muzikaal, altijd een feestje waar je huppelend vandaan komt. Toch behandelen we thema’s die best zwaar kunnen zijn en waarmee kinderen al in hun kleutertijd geconfronteerd kunnen worden. In Zirkøes Fañtaztikå staat het thema rouw en verlies centraal. Dit brede thema loopt van het verlies van een geliefde knuffel tot het overlijden van een familielid. We vonden een circus, iets moois dat onvermijdelijk weer verdwijnt, een mooie setting voor dit thema.

Onze voorstellingen gaan over de gevoelens en ervaringen van kinderen, binnen de context van de samenleving. Het mogen zijn wie je bent in relatie tot anderen zien we als een essentieel onderdeel van de ontwikkeling van kinderen. Een zoektocht waaraan wij graag een waardevolle bijdrage leveren.”

Hoe past deze voorstelling in je andere werk? Wat is er nieuw en hoe zet het thema’s of ideeën voort?

“De live muziek die speciaal voor de voorstelling wordt geschreven, de humor en de bizarre typetjes blijven kenmerkend voor Heer Otto. Wat nooit zal veranderen, is de gelaagdheid waarmee we ervoor zorgen dat zowel kinderen als ouders en leerkrachten een humoristische en betekenisvolle voorstelling zien. Wel ontwikkelen we steeds meer een stijl waarin de thematiek minder letterlijk en meer theatraal wordt verwerkt.”

Muziek speelt een grote rol in jullie voorstellingen, met wie werken jullie samen hiervoor?

“Sinds het begin van Heer Otto maken we voorstellingen met de acteurs en onze vaste muzikant Anke Timmer. Vanuit een globaal theatraal plan en de thematiek ontwikkelen we scènes op basis van improvisatie. De liedjes die we schrijven zorgen voor momenten van verstilling, of juist versnelling, en thematische inzichten. En natuurlijk als een knallend muzikaal einde, waarmee ons publiek zingend de zaal verlaat. Ook op het gebied van muziek en liedteksten zijn we gegroeid, waardoor een flink aantal nummers nu ook buiten de voorstelling bestaansrecht hebben. Hier willen we de komende tijd dan ook iets leuks mee doen!”

Voor deze voorstelling werken jullie samen met een nieuwe actrice. Wat maakte haar een goede toevoeging aan Heer Otto? 

“Na jarenlang Lidion en Rick als spelersduo te hebben gehad, zijn we voor Zirkøes Fañtaztikå op zoek gegaan naar een nieuwe tegenspeler die qua spel en humor gelijkwaardig is aan Rick. Met Willemijn Hordijk hebben we een inventieve actrice gevonden die zowel vocaal als qua spel een stevige performance heeft. Samen met Rick en Anke zal zij ook de nieuwe voorstelling Studio Einstein maken.”

Kun je iets vertellen over de technische aspecten van de voorstelling en jullie werk algemeen?

“De live muziek in onze voorstellingen wordt steeds meer ondersteund door techniek. Hierdoor kunnen onze muzikanten naast live gitaar- bas- of pianospel en zang, allerlei extra instrumenten en zanglijnen live mixen tijdens de voorstelling. De toepassing hiervan ontwikkelt per voorstelling verder omdat we hiermee steeds nieuwe mogelijkheden ontdekken en leren benutten.

Voor decors, kostuums en rekwisieten kiezen we zo veel mogelijk voor recyclen en tweedehands spullen, omdat we het belangrijk vinden om zo duurzaam mogelijk te werken. Daarnaast is het ook fijn dat we zo ook nog eens de kosten kunnen drukken.”

Wat willen jullie dat de kinderen meenemen uit deze voorstelling?

“Wanneer kinderen vrolijk de zaal verlaten en achteraf ook nog iets blijken te hebben meegekregen over het thema en hoe de personages daar mee omgingen, is onze missie geslaagd.”

Lees meer over Heer Otto en bekijk hun speellijst.

Nog beter op de hoogte blijven van ons laatste nieuws?

Hap uit je zwembed, want vandaag speelden we in theater theaterderegentes!
Wat ooit het grootste zwembad van Europa was, is nu een heel tof en sfeervol theater. Wij speelden in het peuterbad en de zaal was uitverkocht, wat een feest!

Dank voor het gatsvrijheid patriciaanthea, alfredvanweperen en joanne.mellink !

burobannink
aalosery

#vanwaternaartheater #jeugdtheater #denhaag #regentes #nieuweregentes #voorstelling #slapstick #mime #theater #burobannink
...

17 1

🎉Het festivalseizoen kan beginnen*!!🎉
(*Okee behalve een duffe knie-operatie begin juni, maar daarna: FEEST!)

#burobannink #kindervoorstelling #jeugdtheater #kinderliedjes #Familievoorstelling
...

20 0

Stel je voor: een hele dag vol theater- en dansworkshops, creatief knutselen en samen een onvergetelijke voorstelling opvoeren! Dat kan met onze dagprojecten voor scholen. 🎭🌟 Bezoek onze website voor alle mogelijkheden! #cultuureducatie #CultuurOpSchool #SamenCreëren ...

5 0

Teamupdate! 🤩We hebben een nieuwe toevoeging aan ons team: Nanne! 🥳 Na het vertrek van Jeffrey zitten we gelukkig niet met een lege stoel. Met haar ervaring als eventmanager, passie voor theater en uitstekende planningsskills is Nanne een perfecte aanvulling voor ons team.
"Ik heb gewerkt als programmacoördinator van een maatjesproject voor jongeren met (en zonder) een beperking én als eventmanager bij het project `Toegankelijke Festivals`. HandicapNL maakte samen met festivalorganisatoren bestaande grote festivals toegankelijk voor mensen met allerlei beperkingen. Want zeg nou zelf, iedereen verdient het toch om naar een feestje te gaan?"
Welkom aan boord, Nanne! Ga naar onze website voor meer leuke weetjes over haar, zoals hoe ze haar bakkie drinkt en wat haar guilty pleasure is! 🎭🎶📅 #NieuweCollega #TeamUpdate #PassieVoorTheater
...

16 0

Dit vinden wij zo leuk om te horen! @efremstein weet precies hoe hij aansluiting moet maken. Ook met de verlegen kinderen, die helemaal opbloeien bij Efrem 🤗 "Na de voorstelling komen ouders naar mij toe, met stralende ogen, omdat ze iets gezien hebben bij hun kind. Een verlegen kind dat bijvoorbeeld niet zo snel contact maakt zien ze helemaal loskomen, roepen en dansen. Daar word ik heel erg blij van." 😀 #theatervoorkleintjes #verbindingmaken ...

7 2

Nagenieten van de presentatiedag 😀 Heb je een voorstelling moeten missen omdat je moest kiezen? Of heb je op de presentatiedag een voorstelling gezien die je graag aan je collega wil laten zien? Houd dan ons nieuws in de gaten want achter de schermen werken we weer hard aan het vullen van ons online platform: Buro Op de Beeldbuis. Ben je programmeur en heb je nog geen account? Stuur ons dan een mailtje en maak gratis een account aan!📺 #demooistebeelden #opdebeeldbuis #registraties ...

3 0

Een geslaagde presentatiedag sloten we af met een muzikale verrassingsdoos! Vlaamse Lies en Anneleen van @cieselderie delen hun passie voor muziek en namen ons mee in de ontdekking van een wel heel speciale doos! `Fa Sol La Ti Doos` (3+) eindigde met een groep kleuters ín de bijzondere kist. Door elkaar vast te houden en tegelijk een van de stippen in de doos aan te raken, maakten de kinderen hun eigen muziek! 🤩🎶 #presentatiedag #magischekist #samenmuziekmaken ...

11 0

🎉 Geweldig nieuws! Dankzij de ongelooflijke steun van de grote, gulle achterban van @dehermannen is de crowdfundingactie op Voordekunst geslaagd en kunnen de Hermannen de tournee van `Herman, we have een probleem` hervatten! 🌟 De aanhanger met het gloednieuwe decor van de Hermannen was na de eerste keer spelen gestolen. Maar de mannen bleven niet bij de pakken neer zitten en zijn direct aan de slag gegaan met een oplossing, Het nieuwe decor is klaar en weer nét zo gaaf als de vorige! We kunnen dan ook niet wachten om heel veel kinderen mee te sturen op avontuur met de Hermannen .. de ruimte in! 🚀! #nieuwdecor #HermannenOnTour #Dankbaarheid ...

11 0

Vorige week namen we afscheid van onze Jeffrey. Na een mooi jaar bij Buro Bannink, gaat hij nu een nieuwe uitdaging aan bij BumaStemra. Jeffrey, we gaan je missen! Wij vroegen hem bij welke jeugdtheatervoorstelling komen we hem en zijn kids in de toekomst sowieso nog een keer tegen zullen komen?

"Bij iets van @jasperzelf natuurlijk! Daar wil ik sowieso nog met oudste twee heen en wanneer de rest oud genoeg is, nou dan die ook haha. Verder SNURK! Van @jansenendeboer, want ik heb de voorstelling nog niet gezien en ik ben nu al fan van Walter. Mooi voor Schut (@theatergroepoortwolk), want die moet ik gewoon nog zien. Daarnaast vind ik dat als de kids oud genoeg zijn, ze naar Gratis Geld van @markvanvliettheater moeten."
...

12 0

Samenkomen door muziek! 🎵 De nieuwe festivalvoorstelling "KOLÓ" is een feest van kleur, verbinding en Caribische ritmes. Ontdek hoe @drumdrumdrum.nl met muziek samenhorigheid en inclusiviteit viert. Lees het interview op onze website! 🪘 #Drumdrumdrum #Koló #SamenMuziekMaken ...

7 0

Leer, lach en laat je verrassen tijdens de Kinderboekenweek 2024 met onze sprankelende voorstellingen voor op school! 🎒Welk verhaal gaat jouw klas veroveren? Bekijk onze selectie van eigenwijze voorstellingen die speciaal geschikt zijn voor op school! 📖 #linkinbio #Kinderboekenweek #AvontuurlijkTheater #theateropschool ...

4 0

De dagen worden weer langer en lichter en voor we het weten staat het festivalseizoen alweer voor de deur.😎 Daarom willen wij de komende weken een aantal van onze leukste festivalvoorstellingen in de schijnwerpers zetten! Te beginnen met een van onze nieuwe gezelschappen: @CieSelderie! Lies Vandeburie en Anneleen Sels komen uit Vlaanderen en zijn de creatieve breinen achter `ietsmetnefiets`. Een feestelijke belevenis op twee wielen, voor iedereen vanaf 3 jaar. Gemaakt om zo het festivalterrein op te rijden! 🚲 #festivalvoorstelling #muziektandem #muziektheater ...

6 0

Nog even nagenieten van de presentatiedag! 🤓`s Middags genoten we van het presentatieblok, waarin we korte introducties van acht verschillende voorstellingen zagen die momenteel in de maak zijn. We zagen bijvoorbeeld wat hilarische scènes uit `NU!` (7+) van Nochem & van Oers. In een aflevering van het fictieve programma `Blik op de mens` analyseren ze de `krulharige pestkop`. Zie jij wat deze afkortingen van `pestkoppiaanse zinnen` betekenen? 😂#presentatiedag #NU #krulharigepestkop ...

3 0

Met een grote glimlach denken we terug aan de afgelopen presentatiedag in @theaterorpheus . 😊Wat zijn we trots op alle mooie voorstellingen die we jullie hebben mogen laten zien. Dat de voorstellingen ook bij het publiek in de smaak vielen, dat merken wij nu aan de grote hoeveelheid boekingen die sinds de presentatiedag bij ons binnen stromen! Geniet samen met ons nog een keertje na van de presentatiedag met deze leuke video! 🤩 #presentatiedag #sfeerimpressie #jeugdtheater ...

11 0

TG Griot is de nieuwste toevoeging aan ons traject bij @onderhetburo! We vroegen maker @barryemond waarom hij met zijn gezelschap zo goed past bij Buro Bannink! "De productie is kleinschalig, avontuurlijk, maatschappelijk relevant en past daardoor perfect in de stal van Bannink. Daarnaast denkt het team heel goed mee en gaat Onder het Buro zelfs mijn nieuwe voorstelling produceren. We zijn nu druk bezig met de subsidie aanvragen. De noodzaak om in een voorstelling een narratief te hebben voor zowel kinderen als volwassenen is een kern waar Karin en ik heel sterk op verbinden." 🙏 Lees meer over TG Griot, hun missie en voorstelling op onze website! Foto: Presentatiedag Buro Bannink @jeugdtheaterhofplein, door @froukjeklop #onderhetburo #jeugdtheater #cultuureducatie ...

10 0

Na de eerste try-outs volgden al snel reacties die het aanslaan van de liedjes bewezen. Een tienjarige jongen uit het publiek zei over het nummer `Laat me met rust` tegen zijn moeder: `Dit liedje heeft mijn brein gelezen`. Wat een recensie! `Laat me met rust!` ging recent in première in Tivoli Vredenburg, en sindsdien is geen bovenbouwklas meer veilig voor @jasperzelf! De voorstelling slaat heel erg goed aan en we verwachten komend seizoen heel veel Jasper Smit te gaan zien op school én in het theater! 🎸Lees het hele interview met Jasper over `Laat me met rust` op onze website! 😄 Foto: Arie Kers #laatmemetrust #kleinkunstvoortienplussers #jaspersmit ...

11 0

Wij waren vandaag bij de première van DISCODIP! Jip was sip, maar door te dansen kwam bij uit zijn dip. Weer een heerlijke 2+ voorstelling van @efremstein. Afgesloten met een zalige bol ijs met echte discodip! #première #discodip #slapstick #theatervoorkleintjes ...

12 4

Een dag vol creativiteit op school! 🎭🎉 Op zoek naar een unieke manier om het schooljaar af te sluiten? Kies voor een dagproject waarbij elke klas in één dag een spetterende voorstelling maakt! 🌟 Bezoek onze website voor meer informatie en inspiratie! #Dagproject #EindeSchooljaar #Creativiteit ...

2 0