TG Locals

Het geheim van de liefde

Een humoristische, muzikale en kleurrijke jeugdtheatervoorstelling over vriendschap wetenschap en de liefde. Kan je écht alles onderzoeken?

IJsbrand is een geniaal wetenschapper. Hij houdt van dingen die je zeker kunt weten. Hij doet onderzoek naar het meest onmeetbare verschijnsel: De Liefde. Samen met zijn assistente Victoria werkt hij aan een liefdesdrank, die de wereld mooier moet gaan maken. Voor de feestelijke onthulling van het drankje is muzikant Thijs ingehuurd. Wanneer de passionele muziek van Thijs de steriele onderzoeksruimte in komt stromen, worden de verhoudingen flink op scherp gezet. De liefdesdrank wordt ingezet voor eigen geluk en dan…lijkt alles wat vast stond plots weer los. De jeugdtheatervoorstelling ‘Het Geheim van de Liefde’ gaat over passie voor onderzoek en onderzoek naar passie. Over overvolle hoofden en fladderende buiken. Met zwoele muziek, veel humor en verwarrende feiten.

Deze voorstelling speelde in seizoenen 2016-17, 2017-18 en 2018-19. Helaas is deze voorstelling niet meer te boeken. 

“Bij ‘Het geheim van de liefde’ heb ik genoten. Mooi om te zien hoe de kinderen reageerden. Mooi hoe de makers de kinderen aanspreken, ook als onderdeel van een groep.”

“Het spel van Spigt en Lukkenaer is strak en tegelijkertijd speels. Maar belangrijker, zij kunnen de interactie van het publiek goed bespelen en gebruiken. (…) Het is altijd een feest om deze bevlogen theatermakers aan het werk te zien.”

“De muziek van de Locals voegt een magische dimensie toe aan de voorstellingen en laat je de sfeer optimaal voelen. De liedjes raken je en blijven -op een goede manier- in je hoofd zitten.”

“Ik word altijd heel vrolijk van de voorstellingen van theatergroep Locals. Ze worden door enthousiaste jonge spelers met zorg gemaakt en gespeeld, ze zijn toegankelijk en interactief. Dat er ook muziek gemaakt en gezongen wordt maakt iedere voorstelling tot een heerlijke theaterervaring.”

Algemene gegevens

Deze voorstelling speelde in seizoenen 2016-17, 2017-18 en 2018-19. Helaas is deze voorstelling niet meer te boeken. 

Credits
Spel & concept: Denise Lukkenaer/Wendy Briggeman, Ferry Spigt & Job Kuhlkamp
Tekst: Anouk Saleming
Regie: Annelies van Wieringen
Muziek: Ralf Pouw, Denise Lukkenaer
Fotografie: Floris Heuer
Decor: Luca Stappers