Hippe Gasten

Hippe Gasten is een band die speciaal voor kinderen muziek, popconcerten en theaterprogramma’s maakt. “Er wordt te weinig goede muziek voor kinderen gemaakt” vinden Daan Koch (gitaar, zang), Richard Wallenburg (basgitaar), Maurice Cramer (toetsen), Björn van den Boom (drums) en Jon van den Elsen (zang). Daarom begonnen ze in 2005 liedjes te schrijven en was de band Hippe Gasten een feit.

Hippe Gasten bestaat uit vijf topmuzikanten die allemaal een voorliefde voor rockmuziek hebben. Dat is duidelijk terug te horen in de muziek. De liedjes, in eerste instantie bedoeld voor kinderen vanaf 6 jaar, vallen ook erg goed in de smaak bij ouders. Door de leuke en uitdagende teksten gecombineerd met goede muziek genieten volwassenen net zo hard mee. Inmiddels heeft de groep drie cd’s, meerdere theaterprogramma’s, honderden optredens in alle uithoeken van Nederland en België en een platencontract op haar naam staan. Een muzikaal feest voor jong en oud!

De voorstellingen van Hippe Gasten worden niet meer verkocht door Buro Bannink.

Hippe Gasten
“Rock voor kinderen jong en oud. Hippe Gasten slaagt erin om zowel bij de jongste als bij de oudste kinderen binnen een minuut de meesten op de stoelen te krijgen! De muziek is aanstekelijk en de teksten van de liedjes blijven hangen bij de kinderen.”

In Concert
“De Hippe Gasten stonden bij ons in een uitverkochte Steigerzaal. Een echt Rockconcert voor kinderen en dat hebben we geweten: de zaal stond op zijn kop! Hippe Gasten brengen een afwisselende set nummers (van rap tot pop, van ballads tot heavy metal), die door kinderen makkelijk werd opgepakt. Meeklappen, stampen en springen: geen concert om alleen bij stil te zitten. Er zitten ook hele mooie luisterliedjes bij: de teksten gaan allemaal over Anders zijn en dat zijn we tenslotte allemaal. Sommige liedjes zijn grappig, andere pijnlijk herkenbaar… Muzikaal steekt het goed in elkaar, al hadden sommige van ons er wel graag heuse oordoppen bij gehad! Geen slappe hap maar een pittig concert. Kortom: genieten.”
Natasja van Geel (jeugdprogrammeur Lindenberg Theater)