Koeterwaals

KOETERWAALS bracht spannende verhalen die de fantasie prikkelen. Het was een jeugdtheatergezelschap uit Amersfoort dat toegankelijk en kwalitatief jeugdtheater maakte. De voorstellingen waren speels, zitten vol muziek & emotie. Makers Derk Oudshoorn, Simone Van den Berg en Jan Evers speelden met taal, gebruikten op allerlei manieren karton en schijnbaar normale gebruiksvoorwerpen en zochten naar theatrale vondsten. De verhaallijnen waren helder en begrijpelijk waardoor de focus in de regie lag op de interactie tussen de personages met hun gedragingen en emoties. De personages waren vrij archetypisch en hun gedrag was in ieder geval altijd grappig, ontroerend en bizar. Koeterwaals zocht naar een mix van herkenning en vervreemding bij haar publiek.

De voorstellingen werden gespeeld in het theater en ook op en voor scholen. Ze ontwikkelden uitgebreid kunsteducatief materiaal bij elke voorstelling. Zo maakten ze bijvoorbeeld een prentenboek, hoorspel of een video als voorbereiding of verdieping van de voorstelling.

“Ik vond het echt geweldig! Ik ga de hele dag werken met jullie spullen. Die methodes wachten wel!”

“Zou ik het voor het zeggen hebben en ongelimiteerd budget, dan zou ik alle kinderen van Nederland uit groep 3 en 4 ‘Ik lees een tafel’ cadeau doen. Er is geen betere manier om kinderen te inspireren met en voor taal.”