Nochem & van Luyn

Kaspar H.

Een muzikale voorstelling voor iedereen vanaf 7 jaar over wat er gebeurt als je niet meer weet welk verhaal het dichtst bij de werkelijkheid in de buurt komt.

Duitsland, 1828. Er duikt vanuit het niets een jongen op in Neurenberg. Hij loopt vreemd en hij kan maar één zin zeggen: “Ik wil een ruiter zijn, zoals mijn vader was”. Wie hij is en hoe hij daar terecht is gekomen is niet duidelijk. Want hij zegt niks anders dan die ene zin.
Toch zijn er een heleboel mensen die precies weten wat het verhaal van Kaspar H. is. Maar niemand is het met elkaar eens! “Hij is opgevoed door wolven!” “Nee, hij is eigenlijk een prins!” “Jullie zitten er allebei naast, hij is gewoon een leugenaar!” Hoe herken je de waarheid?
Met verschillende muziekinstrumenten vertelt Nochem & van Luyn het verhaal van een jongen waarover meer meningen bestaan dan feiten.

Kaspar H.
“Wat een vakmanschap bezitten deze makers! Met veel humor, energie, sterk fysiek spel en innemende muziek weet het gezelschap de verbeelding te prikkelen en spelenderwijs interessante onderwerpen te onderzoeken.”

muziektheater basgitaar schoolvoorstelling cultuureducatie theater

Algemene gegevens

Deze voorstelling speelde in seizoen 2021-2022 en is niet meer te boeken.

Credits
Spel, tekst, muziek: Bram van Oers & Marc Nochem
Eindregie: Saskia Mees
Fotografie: Floris Heuer