Katton

Ton de kat gaat voor de eerste keer buiten spelen. Hij speelt tikkertje met de vlinder, maar opeens verdwijnt ze en is Ton verdwaald. Snel gaat hij op zoek en vindt vele verschillende huizen. Hij maakt nieuwe vrienden en samen beleven ze bijzondere avonturen, maar hij verlangt ook terug naar zijn eigen fijne mandje.

Help kat Ton met zoeken en ga mee op avontuur! Karton komt tot leven in een verrassende voorstelling vol beweging voor iedereen van 3 tot 8 jaar. Met minimale middelen en maximale nieuwsgierigheid ontstaat op magische wijze een nieuwe wereld.

In deze verrassende wereld vol dieren van karton brengt Bram op speelse wijze lege dozen, wc-rolletjes en zelfs oude kranten tot leven.

“Bram neemt je met zijn spontane en open spel mee in een doorlopend verhaal
dat van het ene avontuur naar het andere vloeit zonder dat het één moment stil valt voor een decorwissel. Alles is goed uitgedacht en dat zorgt ervoor dat tempo en dynamiek bijna altijd juist zitten. Alle kartonnen dieren hebben hun eigen bewegingskwaliteit en Bram durft daar goed ver in gaan. Dat maakt het ook een gedurfde voorstelling voor de allerkleinsten. Van een hypersnel dier tot de ontzettend langzame, grappige slak. Wat ook een leuk extraatje is, is dat alles er zo eenvoudig uitziet dat volgens mij kinderen onmiddellijk met dozen en rollen aan de slag willen thuis of in de klas. Mooi!”

De voorstelling Katton is een echte aanrader. Bram weet kinderen mee te nemen in hun fantasie door alleen gebruik te maken van kartonnen dozen. Daar maakt hij de leukste dingen mee. In het verhaal komen allerlei dieren langs die gemaakt zijn van eierdozen, wc-rolletjes en doosjes. Na de voorstelling waren mijn kinderen helemaal gefascineerd over hoe je dit allemaal kan knutselen. Ze gingen thuis verder aan de slag met karton! Heel inspirerende voorstelling!

“Inspirerend, mooi, grappig en sloot aan bij de leeftijd en belevingswereld van de kinderen.”

“Het verhaal leeft onder de kinderen, hierdoor waren ze volledig geboeid. Enorm leuk om te zien hoe de acteur inspeelde op wat de kinderen zeiden, deze interactie maakte iedereen helemaal betrokken. Ze vonden het grappig en spannend en gingen mee in het verhaal van Ton.”

Pitch

Prijs één per dag twee per dag drie per dag
Voorstelling   €600,- €950,- €1250,-

Alle prijzen zijn exclusief reiskosten en 9% btw.
Prijzen gelden voor voorstellingen op dezelfde dag en locatie.

Maximum aantal bezoekers
Op school: 90 personen
School in theater: 120 personen
Vrije voorstelling: 150 personen
Planning
Duur: 45 minuten
Opbouwtijd: 60 minuten
Techniek: gezelschap neemt geen eigen technicus mee
Speelperiode: hele seizoen
Speeldagen: hele week
Bijzonderheden:
Credits
Spel & concept: Bram van Beusekom
Spel coaching: Renate Moespot
Muziek: Robbert Bijnen
Vormgeving: Ira Hopkoper
Fotografie: Eline Burmanje
Educatie 
Cultuurbeleving: Deze voorstelling is met name een receptieve theaterervaring. Na deze cultuurbeleving wordt het reflecterend vermogen aangesproken wanneer je aan de slag te gaat met de lesbrief en aansluitende opdrachten. Deze is te vinden op de onze downloadpagina.
Kerndoelen voorstelling: Deze voorstelling sluit aan bij de kerndoelen 55,56 & 34 van tule.slo.nl.
Kerndoelen Lesbrief: Lesbrief sluit aan bij de kerndoelen 34,54,55 van de tule.slo.nl
Aanvullende educatie: Het is altijd mogelijk de voorstelling aan te vullen met verdiepende workshop of lessenreeks.
Festival: Deze voorstelling kan niet op festivals spelen, tenzij de speelplek overdekt en winddicht is (i.v.m. kartonnen decor).
© Buro Bannink   |   010 476 96 68   |   info@burobannink.nl  |  Burgemeester Bosstraat 46, 3043 GD Rotterdam