Deze sfeervolle concerten betoveren de jongste kinderen met klassieke klanken! Je baby speelt met een rammelaar mee op de vrolijke vioolmuziek en mag tijdens het concert dichtbij de muzikanten kruipen of genieten op schoot bij papa of mama. De kinderen dansen en spelen met het muzikale speelgoed wat ze in hun handen krijgen op het grote kleed mee op beroemde muziek van grote componisten als Vivaldi, Strauss en Dvořák, dichtbij de muzikanten. Voor de peuters en kleuters is er na het concert een meet & greet waarbij de kinderen zelf op een echte viool of cello mogen spelen.

Krulmuziek heeft diverse thema’s die de basis vormen voor het klassieke concert. De muziek van de baby, dreumes en peuterconcerten komt overeen maar de benadering en interactie met het publiek verschilt per doelgroep.  In seizoen 2023-2024 speelt Krulmuziek de concerten in het thema onderwaterwereld ‘Blub’. Zwem met ons mee in de zee van muziek waar de klanken van viool, altviool en de grote cello deinen op de golven. Samen met de vissen, zeepaardjes, de octopus en de kwal duiken we steeds dieper op de tonen van de klassieke watermuziek. Ook spelen ze in de kerst periode een kerstconcert . De voorstellingen zijn een prachtig kerstcadeau voor kinderen van 0-6 jaar! Naast het familieconcert kan ook een speciaal kerstconcert voor baby’s (0 tot 24 maanden) worden geboekt op het grote kleed, vergelijkbaar met het Babyconcert maar dan helemaal in kerstsfeer.

In seizoen 2024-2025 reist Krulmuziek de wereld over met klassieke wereld muziek voor baby’s, dreumesen, peuters en kleuters met het klassieke concert Reis! De muziek van de baby-, dreumes- en peuterconcerten komt overeen, maar de benadering en interactie met het publiek verschillen per doelgroep. Zo zitten de baby’s van 0 tot 1,5 jaar op schoot bij hun vader of moeder op het kleed. In het dreumesconcert kan de dreumes van 1,5 tot 2,5 jaar kruipen, lopen en lekker meedoen. De peuters en kleuters kunnen in echte theateropstelling in de zaal genieten van het concert waarbij ze telkens worden uitgedaagd om mee te doen.

Het leukste is om in één dagdeel het hele familiepakket te plannen, waardoor je voor alle ontwikkelingsfases de beste ervaring aan de kinderen kan bieden.

Combinatieconcerten van Krulmuziek

Krulmuziek biedt concerten voor verschillende leeftijdsgroepen aan. Deze kunnen ook in verschillende combinaties geboekt worden. Bijvoorbeeld een combinatie van baby- en dreumesconcerten, of het familiepakket, bestaande uit een dreumesconcert, babyconcert en peuter & kleuterconcert op één dagdeel.

Bekijk hieronder het aanbod van de verschillende concerten en leeftijdsgroepen!

Krulmuziek is aangesloten bij het Nationaal Podiumplan (NPP). Hierdoor kan een financieel voordeel ter sprake zijn.

“Hartverwarmend en liefdevol muziekaanbod voor hele kleintjes.”

“Met onze oudste zijn we bij twee babyconcerten geweest, wat was dat genieten! Heel mooi om het contact tussen de muzikanten en kinderen te zien. Ik zag een moeder naast mij een traantje wegpinken zo ontroerd, dus ik ben niet de enige die genoot 🙂 Hopelijk kunnen we binnenkort ook een keer met onze jongste gaan.”

“We hebben genoten van het optreden (en natuurlijk vooral alle kinderen). Geweldig hoe bedreven de musici zijn met deze voorstelling en hoe geweldig ze alles voor elkaar hadden met alle attributen. Heel veel lof!”

Adviestijden per dagdeel
Ochtend: tussen 09.30 en 12.15 uur 9.30 uur ‘Dreumesconcert’
10.15 uur ‘Babyconcert’
11.15 uur ‘Peuters/kleuters-concert’ (Blub!)
Middag: tussen 14.00 en 17.30 uur 14.00 uur ‘Babyconcert’
15.00 uur ‘Dreumesconcert’
16.00 uur ‘Peuters/kleuters-concert’ (Blub!)

Peuters slapen meestal tussen 12.00 en 16.00 uur, dreumesen slapen meestal vanaf 11.00 uur. Baby’s slapen allemaal anders, 10.15 uur als speeltijd heeft zich als prettig bewezen.

Babyconcert (0+)

Dreumesconcert (1,5+)

Blub! (2,5+)

Prijs één per dag twee per dag drie per dag
Baby of dreumesconcert
€1250,- €1350,- €1750,-
Peuter & kleuterconcert
€1250,- €1750,- n.v.t
Familiepakket (drie concerten)
€1750,-

Alle prijzen zijn exclusief reiskosten en 9% btw.
Prijzen gelden voor voorstellingen op dezelfde dag en locatie.

Maximum aantal bezoekers
Schoolvoorstelling: 35 personen (+ begeleiders)
peuter & kleuterconcert: 200 personen (100 kinderen i.v.m muziekinstrumenten
baby & dreumes concert 35 baby en ouder koppels.

Per voorstelling kunnen maximaal 34 baby’s of dreumessen met elk één ouder of begeleider het concert bijwonen op het grote kleed. Overig publiek is van harte welkom op de tribune.

Planning
Duur Baby & dreumes: 30 minuten
Duur peuter & kleuter 45 minuten & 15 minuten meet en greet
Opbouwtijd: 30 minuten
Techniek: gezelschap neemt geen eigen technicus mee
Speelperiode gehele seizoen
Speeldag: zondag, andere dagen eventueel in overleg
Credits
Spel & concept: Félice van der Sande
Regie: Panda van Proosdij
Muziekensemble: Hester Verhoeff, Zdenka Procházkova, Sebastiaan van den Bergh
Fotografie: Willem van der Vlies
Educatie 
Cultuurbeleving: Deze voorstelling is met name een receptieve theaterervaring. Na deze cultuurbeleving wordt het reflecterend vermogen aangesproken wanneer je aan de slag te gaat met de lesbrief en aansluitende opdrachten. Deze is te vinden op de onze downloadpagina.
Kerndoelen voorstelling: Deze voorstelling sluit aan bij de kerndoelen 55,56 & 34 van tule.slo.nl.
Kerndoelen Lesbrief: Lesbrief sluit aan bij de kerndoelen 34,54,55 van de tule.slo.nl
Aanvullende educatie: Het is altijd mogelijk de voorstelling aan te vullen met verdiepende workshop of lessenreeks.