Krulmuziek

Krulmuziek brengt klassieke muziek speels tot leven voor de allerjongsten. De basis is het strijktrio dat bestaat uit viool, altviool en cello. Muzikanten Hester Verhoeff, Zdenka Procházková en Sebastiaan van den Bergh en multi-muzikant Félice van der Sande laten op een speelse manier kinderen en hun ouders ervaren hoe klassieke muziek vrolijk, betoverend, kalmerend én opzwepend kan zijn.

Op de muziek van beroemde componisten kun je prima klappen, dansen en zelfs meezingen. De musici en de kinderen spelen kiekeboe, maken muzikale grapjes en spelen samen. Maar soms word je zomaar betoverd en kan je even rustig genieten. Met muziek kun je niet vroeg genoeg beginnen!

Krulmuziek heeft diverse thema’s die de basis vormen voor het klassieke concert. De muziek van de baby, dreumes en peuterconcerten komt overeen maar de benadering en interactie met het publiek verschilt per doelgroep.

Alle concerten kunnen ook in verschillende combinaties geboekt worden, bijvoorbeeld:

  • Familiepakket: ‘Dreumesconcert’, ‘Babyconcert’ én ‘Blub’ op één dagdeel;
  • Combinatie van Babyconcert(en) en Dreumesconcert(en);
  • Kerstconcert(en) in combinatie met het Babykerstconcert.

Bekijk bij de individuele voorstellingen het max. aantal bezoekers dat de concerten kan bezoeken.

Krulmuziek is aangesloten bij het Nationaal Podiumplan (NPP). Hierdoor kan een financieel voordeel ten sprake zijn.

“Hartverwarmend en liefdevol muziekaanbod voor hele kleintjes.”

“Met onze oudste zijn we bij twee babyconcerten geweest, wat was dat genieten! Heel mooi om het contact tussen de muzikanten en kinderen te zien. Ik zag een moeder naast mij een traantje wegpinken zo ontroerd, dus ik ben niet de enige die genoot 🙂 Hopelijk kunnen we binnenkort ook een keer met onze jongste gaan.”

Hartstikke leuk: onze kleine man (4 maanden) zat met grote ogen te kijken. Ben benieuwd hoe hij op de muziek en spelletjes reageert naarmate hij ouder wordt, dus we komen graag een volgende keer weer!”

“Erg leuk! Waar m’n dochter (1,5 jaar)anders niet stil kan zitten, was ze nu gefascineerd!”

“Wat een genot, voor kinderen én ouders, tot de volgende keer!”

“Geweldige sfeer en van binnenkomst tot afsluiting prachtig gespeelde muziek. Echt goed in elkaar gezet voor deze leeftijdsgroep. Kinderen zitten aandachtig te luisteren en genieten en krijgen de ruimte om te bewegen.

Heerlijke ervaring!”

“Prachtige muziek waar de kleintjes op een hele leuke manier bij betrokken worden om mee te doen. Mijn zoontje van 3 was erg onder de indruk en vroeg meteen of we nu ook een viool gingen kopen”

“Net een babyconcert bijgewoond in Orpheus. Mees heeft ontzettend genoten, net als zijn moeder! Voor herhaling vatbaar!”

“Het was heel leuk om te zien en onze baby Marc heeft ervan genoten. Bedankt.”

“Vanochtend op mijn werk: Partou de Leidse Schouw in Alphen aan den Rijn, een superleuk baby/dreumes- en peuterconcert meegemaakt van Krulmuziek.

De ouders en de kinderen waren heel enthousiast en deden vrolijk mee.”

“En ik als pm’er van de desbetreffende lokatie heb er ook enorm van genoten.

Dank jullie wel!”

“We hebben het babyconcert bijgewoond in de Oude Kerk in Heemstede. Het was heel leuk en vrolijk met veel interactie met de kinderen. De muziek was toegankelijk maar niet alleen simpel, bijvoorbeeld de ouverture van

Wilhelm Tell komt voorbij. Onze 6 maanden oude zoon was gefascineerd en had regelmatig een lach op zijn gezicht

Dit gaan we zeker vaker bekijken!”

“Onze dochter heeft zelfs een jaar na het dreumesconcert nog altijd direct de associatie naar krulmuziek als de Noorse dans van Grieg voorbij komt op de radio (ze zegt kiekeboe en vraagt naar samba ei) heeft

duidelijk gemaakt.

vandaag bezochten we het peuter kleuter concert. heel anders want niet op de mat maar op een echte theater stoel. Toch interactief en zeer goed opgebouwd.”

“Het zelf mogen spelen “op die dikke” (cello) was ook een groot , evenals “op die kleine” (viool)”

“Heel erg leuk. De meet en Greet werd ook heel erg gewaardeerd door onze dochter die zelf viool mocht spelen.”

“Mijn kindjes van 0 en 3 hebben echt super genoten vandaag van het kerstconcert. Met de belletjes, aldus p. van 3, de ‘afterparty’ werd ook zeer gewaardeerd. P mocht zelfs viool en cello spelen, top!!”

“Vanmorgen met mijn dochtertje van 10 maanden naar het kinderconcert geweest in Amsterdam. Heel mooi om te zien hoe die kleintjes met open mond genieten van de ervaring en hoe de musici echt contact weten te maken

met de baby’s. Het een ontzettend leuke ervaring, bedankt! Wij komen zeker terug de volgende keer dat jullie in de buurt zijn.”

“Gisteren voor het eerst naar Krulmuziek geweest met m’n 11-maander. Wat was ze onder de indruk! Ze heeft het hele concert met grote ogen gekeken en luisterde in opperste concentratie

ze was zo verdiept in de muziek dat ik vooral niet mocht storen door mee te klappen…

Als ouder heb ik ook onwijs genoten van de prachtige muziek, de mooie liedjes en de lieve manier van presenteren van de muzikanten en Félice.”

“Een aanrader!”

“Vandaag naar het kerstconcert in Delft geweest. Het was super leuk! Mijn dochter van twee heeft erg genoten. De muzikanten doen het erg leuk en zetten een goede sfeer neer voor het jonge publiek.”

“Na de eerste keer in Theater Figi in Zeist was ons dochtertje (toen 1,5 jaar oud) al groot fan! Meer dan een half jaar lang hoorden we bijna iedere dag het liedje van Ba-boem!. En de filmpjes moesten ook een

paar keer per week bekeken worden. Ze was ontzettend blij toen ze hoorde dat ze weer naar Krulmuziek mocht tijdens

de open dag van het Utrechts Landschap op 9 september 2017.”

“De voorstelling is heel leuk en het uitproberen na afloop vond ze ook geweldig.

Zodra Krulmuziek weer in de buurt is gaan we weer!”

“Krulmuziek is echt one-of-a-kind! De muzikaliteit en kwaliteit van het strijkerstrio is zo hoog dat het bijna zonde is dat ze enkel voor kleintjes spelen. Alhoewel, baby’s, dreumesen en peuters verdienen ook echt goed uitgevoerde klassieke muziek en door de interactie met Felice zijn deze kleintje van begin tot het eind geboeid en betrokken. Het is prachtig om te zien hoe de kleintjes de ruimte krijgen om te reageren en hoe Krul hier op in gaat. Er is altijd oog voor het jonge publiek, iedereen wordt gezien, terwijl ze luisteren naar al het moois dat Krul en klassiek ons te brengen heeft.”

Adviestijden per dagdeel
Ochtend: tussen 09.30 en 12.15 uur 9.30 uur ‘Dreumesconcert’
10.15 uur ‘Babyconcert’
11.15 uur ‘Peuters/kleuters-concert’ (Blub!)
Middag: tussen 14.00 en 17.30 uur 14.00 uur ‘Babyconcert’
15.00 uur ‘Dreumesconcert’
16.00 uur ‘Peuters/kleuters-concert’ (Blub!)

Peuters slapen meestal tussen 12.00 en 16.00 uur, dreumesen slapen meestal vanaf 11.00 uur. Baby’s slapen allemaal anders, 10.15 uur als speeltijd heeft zich als prettig bewezen.

Interactief klassiek concert voor baby's en dreumesen
Interactief klassiek concert voor de allerkleinsten, met kerst

Nieuws van Krulmuziek

Binnenkort is Krulmuziek hier te zien

15/5 2024BLUB
Stadspodium Go Leerdam, Leerdam

27/5 2024BLUB
Theater Vianen, Vianen

8/6 2024BLUB
Huis van Ermelo, Ermelo

29/9 2024Klassiek voor Kleintjes
Bibliotheek Winterswijk, Winterswijk

6/10 2024Klassiek voor Kleintjes
Stichting Kamermuziek Festival Hoorn, Hoorn

27/10 2024REIS
BREStheater, Brielle

10/11 2024REIS
Theater- en Congrescentrum de Tamboer, Hoogeveen

5/1 2025REIS
Parkstad Limburg Theaters, Heerlen

9/3 2025Klassiek voor Kleintjes
't Mozaïek, Wijchen

9/4 2025Het Babyconcert
Musis, Arnhem