Wie Walvis

Kraak

Een ontroerende voorstelling over vergeten en herinneren en bovenal een voorstelling over de liefde.

Sinds zijn vrouwtje er niet meer is vult Kraak zijn dagen met staren naar de regen en praten met zijn koekoeksklok. Soms vergeet hij even dat ze er niet meer is en zet hij thee voor twee of bakt een extra pannenkoekje voor haar. En soms herinnert hij zich weer van alles. Dan vertelt hij vrolijk over het circus en over het strand waar hij met zijn vrouwtje was. Als hij zich weer herinnert dat ze er niet meer is, begint hij hard te kraken. Maar dan wordt er onverwachts op de deur van zijn huisje geklopt.

“Wie Walvis maakt voorstellingen die ambachtelijk goed in elkaar zitten: spel, muziek, beeld en tekst zijn kwalitatief in balans en ondersteunen samen de inhoud. Vaak kiest Wie Walvis voor een toegankelijk verhaal waaronder een bepaald thema ligt dat ze willen aansnijden. Dit laatste maakt het voor onze programmatie interessant en uitdagend omdat we – samen met het educatiemateriaal dat we ontwikkelen bij de voorstelling – via de (vaak humoristische) herkenning en aanspreekbaarheid van een verhaal een dieper thema kunnen aansnijden.”

“Kunstbalie heeft inmiddels al een hele geschiedenis met Wie Walvis. De voorstellingen ‘Yurko’, ‘Moustachio’, ‘Nichego’ zijn ontzettend goed ontvangen door het onderwijs (door leerlingen en docenten).”

Maanzucht
“Wie Walvis brengt een echte theaterervaring met humor (zonder platvloersheid), beleving, poëzie en speelplezier wat direct op het publiek wordt overgebracht.”

Algemene gegevens

Deze voorstelling speelde tot seizoen 19/20  en is niet meer te boeken.

Credits
Tekst & concept: Amarins Romkema
Regie: Lise-Lott Kok
Spel & muziek: Albert Klein Kranenburg & Amarins Romkema
Muzikale composities: Joop van der Linden & Amarins Romkema
Fotografie: Roel Brekelmans