Wie Walvis

Maanzucht

In een officiële brief die Manus ontving van de koningin staat het zwart op wit geschreven: Manus is in het bezit van alles! Je kan het zo gek niet verzinnen of hij heeft het. Een onderwaterzwembad, een chocoladefontein, een telefoon die zichzelf opneemt, een talenknobbel waarmee hij alle talen van de wereld kan spreken. Toch is het leven met al die spullen niet altijd leuk. Iedere avond eet Manus alleen en is er niemand die eens een slaapliedje voor hem zingt.

Op een nacht wordt Manus wakker van het licht van de maan. Hij raakt betoverd door haar schoonheid. Wat is ze mooi! En een maan, die heeft hij toch nog niet? Manus kan aan niets anders meer denken. Hij besluit de maan uit de lucht te stelen en dan gaat alles mis…

“Wie Walvis maakt voorstellingen die ambachtelijk goed in elkaar zitten: spel, muziek, beeld en tekst zijn kwalitatief in balans en ondersteunen samen de inhoud. Vaak kiest Wie Walvis voor een toegankelijk verhaal waaronder een bepaald thema ligt dat ze willen aansnijden. Dit laatste maakt het voor onze programmatie interessant en uitdagend omdat we – samen met het educatiemateriaal dat we ontwikkelen bij de voorstelling – via de (vaak humoristische) herkenning en aanspreekbaarheid van een verhaal een dieper thema kunnen aansnijden.”

Luana Bergmans, programmeurKunstbalie

“Kunstbalie heeft inmiddels al een hele geschiedenis met Wie Walvis. De voorstellingen ‘Yurko’, ‘Moustachio’, ‘Nichego’ zijn ontzettend goed ontvangen door het onderwijs (door leerlingen en docenten).”

Kunstbalie

Maanzucht
“Wie Walvis brengt een echte theaterervaring met humor (zonder platvloersheid), beleving, poëzie en speelplezier wat direct op het publiek wordt overgebracht.”

Olivier de Jong, senior consulent programmeringKunstbalie

Algemene gegevens

Duur: 45 minuten
Speeloppervlakte: 6 x 6 x 3,5 meter
Aankomsttijd: 120 minuten
Opbouwtijd: 90 minuten
Afbreektijd: 45 minuten
Speelperiode: vanaf april 2019
Speeldagen: hele week
Educatie: lesbrief, aanvullende workshop of lessenreeks mogelijk
Bijzonderheden:
Maximum aantal bezoekers
Op school: 120 personen
School in theater: 150 personen
Vrije voorstelling: 150 personen
Prijs één per dag twee per dag drie per dag
Op school: € 850,- € 1325,- € 1725,-
School in theater: € 1025,- € 1500,- € 1900,-
Vrije voorstelling € 1025,- € 1500,- € 1900,-

Alle prijzen zijn exclusief reiskosten en 6% btw.
Prijzen gelden voor voorstellingen op dezelfde dag en locatie

Credits
Tekst & concept: Amarins Romkema
Regie: Lise-Lott Kok
Spel & muziek: Albert Klein Kranenburg, Amarins Romkema, Carlos Zorita Diaz
Fotografie: Roel Brekelmans