Familievoorstelling van Wie Walvis vol flamenco en fado

Première ‘Waar de Wind Woont’

Donderdag 28 december om 19.30 uur gaat de voorstelling ‘Waar de Wind Woont’ (3+) in première in Oostblok in Amsterdam. Een spannende familievoorstelling van Wie Walvis over de kracht van de verbeelding en de zoektocht naar geborgenheid, met muziek geïnspireerd op flamenco en fado.

‘Hoor het barsten van de muren, 
Hoor de wind langs daken schuren,
Hoe lang kan de storm nog duren?’

Een jongen krijgt bezoek van de wind. Eindelijk heeft hij iemand om mee te spelen. De wind kan trucjes en de wind kan jagen. De wind kan dingen laten vliegen en dingen tot leven wekken. Dankzij de wind lijkt het bijna wel of de jongen helemaal niet alleen is. Maar wat is de wind eigenlijk?

Wil je aanwezig zijn bij de première of wil je de voorstelling een andere keer bijwonen? Mail dan voor 22 december naar info@burobannink.nl en we regelen het voor je! Naast de première op 28 december is de voorstelling ook nog te zien in Oostblok op 26, 27, 29 en 30 december en op 3, 4 en 6 januari.

Wie Walvis
Theatergroep Wie Walvis maakt humoristisch muziektheater voor kinderen die zich groot voelen en volwassenen die weer even klein willen zijn.

Het gezelschap ontwikkelt haar voorstellingen met wisselende muzikale spelers. Hierdoor kun je in de voorstellingen van Wie Walvis zomaar verrast worden door een Mariachi band uit Mexico, een blazersensemble uit Rusland of een groep bluegrassmuzikanten uit Amerika. De stijl van de voorstellingen tuimelt van slapstick naar ontroerende momenten, van grote verhalen naar kleine geheimpjes en van intieme liedjes naar spectaculaire solo’s.

Naast dat Wie Walvis nieuwe verhalen vertelt is zelfgeschreven muziek het hoofdingrediënt van haar voorstellingen. Daarmee weet de groep grote thema’s op een luchtige manier inzichtelijk te maken. De voorstellingen zitten vol humor en zijn voor iedereen te begrijpen.