Soulshine Connection

Rewind

“Mouse, noemden ze me. Omdat ik zo’n klein, mager mannetje was. Ik was blij dat ze me Mouse noemden. Ik was niet langer Mousa. Voor het eerst voelde ik me iemand.”

Daar staat hij. Op straat, zijn weekendtas in zijn hand. Hij is vrij. Hij weet niet wie hij is. Mousa of Mouse? Hij is veroordeeld. Voor mensenhandel. Zeven jaar lang is hij niet buiten geweest. En nu kijkt hij terug. Wat heeft hij gedaan? Waarvoor? Was het dat waard? Hoe zien zijn ouders hem nu? En zijn vrienden? Zijn ze wel vrienden? Waren ze wel vrienden? Is hij wel Mousa? Is hij wel Mouse?

In deze stoere en rake voorstelling blikt een loverboy terug op zijn leven en zijn daden. Thema’s als spijt, groepsdruk en identiteit komen aan de orde in deze indrukwekkende voorstelling.

De bezoeker
“Leerlingen beginnen eerst te gniffelen als ze in de verte een gekke jongen met een baal op zijn rug over straat zien rennen. Tot het besef komt dat dit hoort bij de voorstelling die ze gaan zien. Ze beseffen wat het verschil is tussen werkelijkheid en theater. Dan gaan ze anders kijken. Mooi om die menseigen reacties te zien. Maar met in het achterhoofd dat dit waargebeurd zou kunnen zijn. En juist dat, samen met het ontroerende, grappige en eerlijke spel van Erwin Boschmans gebaseerd op zijn eigen herinneringen, zet de leerlingen aan het denken. Over het hebben van een eigen ‘thuis’, over geluk, vriendschap, misschien wel over hun eigen vooroordelen.”

De Bezoeker
“Deze solo ga ik nooit meer vergeten!”

Rewind

“Loverboys zijn over het algemeen keihard, niet te vertrouwen en ongenaakbaar. En ja, hij is in zijn rol als Mouse een man waar heel ver bij vandaan blijft. Maar juist de kwetsbare momenten in deze rake voorstelling maken dat je Mousa in je hart sluit en je meer begrijpt wat groepsdruk met je kan doen als je jong en nog kwetsbaar bent.”

Rewind
“Mooie voorstelling die je een inkijk geeft in het hoofd van een loverboy, zeker de moeite waard!”

De Bezoeker
“Vanuit de hele school heb ik hele goede reacties gekregen op De Bezoeker. Zowel leerlingen als docenten en buurtbewoners waren onder de indruk (De acteur speelde het zo realistisch dat een buurtbewoner de politie erbij heeft gehaald J). Volgend schooljaar willen we graag De Bezoeker terugzien!!!”

Algemene gegevens

Deze voorstelling is helaas niet meer te boeken.

Credits
Spel & concept: Zouhair Mtazi (o.a. Dox)
Regie & Educatie: Christina Schutte
Tekst: Luc Brants
Fotografie: Marian Schutte