Studio de Bakkerij

Studio de Bakkerij is een theatergezelschap dat de taal centraal stelt. Taal is en blijft belangrijk voor kinderen en jongeren. Zeker in de huidige tijd lijkt extra aandacht voor taal broodnodig. Artistiek leider Maarten Bakker schrijft en regisseert de voorstellingen die bij Studio de Bakkerij worden gemaakt. In zijn werk merkt hij dat taal voor veel mensen een grote drempel is. Zelf heeft hij van kinds af aan een haat-liefde verhouding met taal. De kracht van taal om verhalen mee te vertellen is prachtig; de krampachtigheid van regeltjes en grammatica werken belemmerd. Deze worsteling heeft hij teruggezien in het onderwijs waarin hij jaren werkzaam is geweest.

Maarten laat daarom kinderen taal beleven, als middel om je verhaal te vertellen. Taal om mensen met elkaar te verbinden, zonder te letten op taalfouten, waardoor liefde voor taal ontstaat in plaats van angst.

De voorstellingen van Studio de Bakkerij zijn toegankelijk, poëtisch en maatschappelijk geëngageerd.

Binnenkort is Studio de Bakkerij hier te zien

Nieuws & voorstellingen

No post was found with your current grid settings. You should verify if you have posts inside the current selected post type(s) and if the meta key filter is not too much restrictive.