Zonder Mouwen

Zonder Mouwen bestond uit de theatermakers Linda van Denderen en Lesja Sondorp, afkomstig van de Faculteit Theater van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Sinds 2006 zijn zij werkzaam bij diverse theatergroepen en -initiatieven als artistiek kernlid, theatermaker, regisseur, actrice en educatief medewerker. In 2009 besloten zij hun ervaring en kennis te bundelen en een eigen jeugdtheatercollectief te starten.

Zonder Mouwen maakte theater voor kinderen. Aan hen vertelde Zonder Mouwen een verhaal in woord, maar vooral in beeld. Zonder Mouwen belichtte thema’s waar kinderen hun eigen verbeelding op los konden laten. Zonder Mouwen maakte toegankelijk, stoer jeugdtheater met humor en inhoud. Kenmerkend voor het collectief was de beeldende, fysieke speelstijl en de nauwe samenwerking met andere disciplines.

Zonder Mouwen hechtte veel waarde aan de educatie bij haar voorstellingen omdat zij gelooft dat dit de theaterervaring vergroot. De schoolklassen die de voorstelling bezochten kregen vooraf een lesbrief toegestuurd. In de lesbrief staat kort beschreven waar de voorstelling over gaat en er stonden creatieve opdrachten in voor de klas die aansluiten op het thema van de voorstelling. Scholen konden ook een theaterworkshop inkopen.

zonder-mouwen-logo-featured