Elektra woont bij haar stiefvader en moeder, de Koning en Koningin van Mycène, in het paleis. Koning Aigisthos doet er alles aan om geliefd te zijn bij het volk, zijn dagelijkse vlogs maken hem populair bij zijn onderdanen en hij houdt continu de populariteits-peilingen in de gaten. Maar als de camera uit is, is hij alles behalve een lieve en charmante Koning. Hij houdt Elektra gevangen in het paleis en heeft haar compleet in zijn macht. Elektra mag geen eigen mening hebben en wordt op allerlei verschillende manieren door haar stiefvader onderdrukt . Koningin Klytaimnestra heeft meer aandacht voor cocktails dan voor haar dochter. Over haar vader weet Elektra niets, ze weet alleen dat hij haar in de steek heeft gelaten en dat hij met haar broertje Orestes is weggegaan. Alles wat ze kent, is het kille paleis.

Jarenlang gaat het zo. Tot Elektra ’s nachts wakker schrikt uit een droom over haar broertje Orestes, die dag vijftien wordt. Als ze ernaar vraagt snoeren haar ouders haar de mond, maar Elektra kan het niet loslaten. Ze voelt dat haar broertje de enige is die haar uit de verstikkende situatie in het paleis kan bevrijden. Ze roept de Goden aan die haar gebeden verhoren. Als tot haar grote vreugde haar broertje Orestes verschijnt, krijgt ze de keiharde waarheid over haar verleden te weten. Hij vertelt dat hun vader een oorlogsheld was die hun zusje heeft geofferd voor wind voor de Trojaanse Oorlog en bij terugkeer daarvan door Aigisthos en haar moeder Klytaimnestra bruut is vermoord. Haar wereld stort in.  Orestes wil voor zijn zusje op te komen en is vastberaden om zijn moeder en haar nieuwe man te vermoorden. Opgehitst door vrienden en vol woede nemen Orestes en Elektra ijskoud WRAAK.

Maar daarna begint hun geweten te knagen…

Wanneer zij in de rechtszaal terecht staan voor de moord op hun moeder en stiefvader, rijst de vraag: was deze wraakactie wel rechtvaardig?

En of ze schuldig zijn of niet… dat bepaalt het publiek.

WRAAK is een dynamische voorstelling waar spanning wordt afgewisseld met veel humor en interactie met het publiek.

Anti
“Hele sterke verrassende voorstelling voor het gehele VO, ongeacht niveau.”

“Het oorspronkelijke verhaal speelt zich af in de Griekse oudheid. Echter TG de Klassieken heeft het hele verhaal opgetild en weer neergezet in het heden.”

Wraak jongeren voorstelling van Theatergroep Mangrove

Scènefoto’s

Maximum aantal bezoekers
School in theater: 300 personen
Vrije voorstelling: 300 personen
Prijs één per dag twee per dag drie per dag
School in theater: € 1750,- € 2750,- € 3750,-
Vrije voorstelling € 1750,- € 2750,- € 3750,-

Alle prijzen zijn exclusief reiskosten en 9% btw.
Het digitale pr pakket is gratis te downloaden via deze link. Drukwerk wordt verstuurd tegen betaling van 15 euro.

Prijzen gelden voor voorstellingen op dezelfde dag en locatie.

Educatie 
Cultuurbeleving: Deze voorstelling is met name een receptieve theaterervaring. Na deze cultuurbeleving wordt het reflecterend vermogen aangesproken wanneer je aan de slag te gaat met de lesbrief en aansluitende opdrachten. Deze is te vinden op de onze downloadpagina.
Kerndoelen voorstelling: Deze voorstelling sluit aan bij de kerndoelen 55,56 & 34 van tule.slo.nl.
Kerndoelen Lesbrief: Lesbrief sluit aan bij de kerndoelen 34,54,55 van de tule.slo.nl
Aanvullende educatie: Het is altijd mogelijk de voorstelling aan te vullen met verdiepende workshop of lessenreeks.
Festivals: Deze voorstelling is geschikt voor in een tent. Verharde ondergrond is van belang. Het gezelschap heeft geen eigen techniek (wel eigen zenders).
Planning
Aankomsttijd: 180 minuten (maar bij voorkeur 240 minuten)
Opbouwtijd: 150 minuten (maar bij voorkeur 210 minuten)
Afbreektijd: 60 minuten
Speelperiode: gehele seizoen
Speeldagen: hele week
Bijzonderheden:
Credits
Concept & regie: Annemieke Elstak
Tekst: Michelle van Daalhoff
Spel: Derk Oudshoorn, Aron Elstak, Annemiek Elstak e.a.
Techniek: Omar Elstak
Fotografie: Katalin Vos
Art Design: Kleurstof creatie