‘Adam en de anderen’ van De Stokerij

Over pesten, acceptatie en durven te zijn wie je bent

De Stokerij heeft een zeer actuele voorstelling gemaakt over pesten, acceptatie, met liefde naar elkaar kijken en durven te zijn wie je bent. Een prachtig verhaal voor kinderen vanaf 7 jaar (groep 5-8) en zo de moeite waard en belangrijk, dat we je er graag even wat meer over vertellen en laten zien.

Adam lijkt op het eerste gezicht een hele normale jongen. Maar vanaf de eerste dag op zijn nieuwe school vinden de andere kinderen hem maar raar. Hij is “anders”. En thuis kijken zijn vader en moeder opeens ook anders naar hem. Adam heeft geen idee waarom. Op zijn verjaardag loopt hij weg van huis en op een zwerftocht door de stad ontmoet hij allerlei mensen. Slootman, Piraat, Carrièremam en Vogelvrouw zijn ieder op hun eigen manier anders. Adam leert anders naar anderen kijken: hun anders-zijn is niet raar, maar juist mooi. En zo leert hij ook zijn eigen anders-zijn omarmen.

Bekijk hiernaast een aflevering van OpstokerijTV waarin Anne Rats je meeneemt naar het repetitielokaal om te laten zien hoe muzikant Cok van Vuuren en zij zich voorbereiden op de voorstelling ‘Adam en de Anderen’

Rob Roos, directeur/programmeur van Theater aan de Schie over ‘Adam en de anderen’:
“De muzikaal omlijste solovoorstelling ‘Adam en de anderen’ is een zeer sterk solodebuut van Anne Rats. De voorstelling, de thematiek en het overtuigende spel van Anne zet de kinderen op het puntje van de stoel. Tijdens de voorstelling, erachter komen,  dat je mag zijn wie je bent, is voor sommige kinderen een eye-opener. De vele vragen bij het nagesprek op het toneel, bevestigt het succes van de voorstelling.”

‘Adam en de anderen’ is gemaakt door Anne Rats (o.a. ‘Otje’). De voorstelling is een coproductie van De Stokerij met De Nieuwe Oost.

De Stokerij

De Stokerij is opgericht door Koen Wouterse, Yorick Zwart en Anne Rats. De Stokerij maakt theater dat middenin het leven staat: met en tussen het publiek, zichtbaar in en betrokken bij de samenleving. De betrokken makers hebben bijna elk theater vanaf het podium weleens gezien. Zo touren Koen Wouterse en Yorick Zwart al sinds 2009 met Nachtgasten door het land en speelden ze meerdere jaren bij Noord Nederlands Toneel. Anne Rats speelde onder andere bij Siberia, Laagland, Kwatta en het Nationale Toneel. Nu bundelen ze in De Stokerij de krachten. De thema’s en onderwerpen zijn uit het leven gegrepen en altijd actueel. Voor jeugdtheater maakt het gezelschap geen uitzondering en durft het gewaagde thema’s als basis te nemen voor voorstellingen.