Best practice

Je publiek bereiken tijdens de Corona crisis

Dat onze theatermakers creatief worden tijdens deze Corona crisis hebben we in de gaten. Zo geeft Meester Dennis (lefkop) momenteel via youtube les aan zijn klas en kwam daar dokter Cor Ona langs om te praten over vier russen. Ook kan je online ukelele lesvolgen bij Jeroen Schipper. Keken er meer dan 1300 kinderen naar Help ik heb een vlieg ingeslikt van Mark van Vliet.  

Maar onze gezelschappen zijn niet de enige! Menig theater in Nederland en Vlaanderen komt met  innovatieve ideeën om toch hun publiek te bereiken en te verblijden met theater! Het Rietveld theater in Delft maar ook In de Lugt in Rotterdam zagen een kans. We spraken met Dorien, programmeur van In de Lugt en Jasper Smit over hun optreden daar.  Maar je ook aanstaande zaterdag al kijken naar het optreden van Krulmuziek in het Rietveld theater.

Interactief Theater In de lugt

Ook Cultureel Centrum In de Lugt komt met een leuk initiatief. Op 10 mei organiseren zij een heus Zoom concert! Wij spraken Dorien van In de Lugt en Jasper Smit want hij mag de kinderen gaan verblijden vanuit zijn woonkamer.

Dorien, in de huidige crisis zijn alle theaters dicht. Dat zorgt er wel voor dat er creative initiatieven worden gestart. Wat gaan jullie doen voor jullie publiek?
We willen proberen om met de beperkte middelen die we hebben het theater naar de mensen toe te brengen. Theater is mooi vanwege de gezamenlijke beleving met het publiek, de interactie. Als we iets digitaals uitproberen is het voor ons belangrijk dat die interactie er bij hoort. Ik zeg ook expres ‘uitproberen’ want theater op afstand staat natuurlijk hartstikke in de kinderschoenen. Maar daarom is het super spannend en leuk om te proberen hier iets goeds van te maken. Toen ik Jasper voor het eerst hierover sprak reageerde hij zo ontzettend enthousiast en zijn ideeën bleven stromen. Volgens mij heeft hij de hele avond nog ideeën doorgemaild.

Waarom is het nu zo belangrijk om het publiek te bereiken/iets voor je publiek te gaan doen?
Omdat we elkaar missen, dat is gewoon zo. Wij missen onze bezoekers echt en zij missen ons ook. We denken dat we iets hebben bedacht waar mensen blij van worden, iets wat ons toch een beetje bij elkaar brengt.

Jasper, aan jou de eer om iets tof te gaan maken voor alle kinderen op afstand. Wat ga je doen?
Dorien en ik zijn het erover eens dat het optreden écht interactief moet zijn. Anders kan je net zo goed een videootje kijken. Nou zit er in mijn liedjes en tekst vaak interactie, dus ik speel vooral die nummers. En: we gaan een envelop opsturen naar alle kinderen, met daarin kleinere enveloppen. Die maken ze open tijdens de voorstelling en met de inhoud kunnen ze ook meedoen met de voorstelling! Zo is het écht interactief, eenmalig, en kom ik zo dicht mogelijk bij het publiek.

Kortom, nog een muzikaal feestje. Meld je aan via onderstaande button!

Thuis Theater in Het Rietveld Theater

Het Rietveld theater komt met het Thuis Theater! Een fantastische initiatief waarbij diverse voorstellingen (voor jong en oud) live te volgen zijn. Je koopt online een kaartje en zo kun je de voorstelling volgen. Krulmuziek speelt op 18 april een potten en pannen concert voor alle kinderen tussen de 2 en 6 jaar oud. Kinderen kunnen in hun huiskamer meezingen, dansen en spelen op potten en pannen. Een muzikaal feestje via livestream.

otten en pannenconcert Rietveldtheater 2020