#toffetheatertips voor de kinderboekenweek!

Vier de kinderboekenweek met een inspirerende voorstelling of dagproject

En toen?! Op avontuur door de geschiedenis tijdens de Kinderboekenweek

Woensdag 30 september t/m zondag 11 oktober 2020 is het weer tijd voor de Kinderboekenweek! De 66e editie alweer!

Heb je ook zo’n zin om met de hele school op avontuur te gaan door de geschiedenis? Om je onder te dompelen in spannende verhalen uit lang vervlogen tijden?
Theater brengt geschiedenis pas echt tot leven: de wereld van vroeger wordt nog tastbaarder! Beleef spannende verhalen over ridders, prinsessen of rovers. Plaats je in de schoenen van een bekende schilder uit de kunstgeschiedenisboeken of kom alles te weten over de Griekse oudheid.

Je hebt geen tijdmachine nodig om andere tijden te ontdekken, maar het kan wel helpen! Verken werelden uit het verleden door onze sprankelende voorstellingen en theaterprojecten. Onderaan zie je welke jeugdtheatervoorstellingen uit ons aanbod goed aansluiten op het thema van de kinderboekenweek 2020.

Dagproject Kinderboekenweek 2020

Daarnaast bieden we ook dit jaar weer een dagproject aan dat helemaal passend is: De Tijdmachine! Een feest voor de hele school! Een team van docenten neemt het over en werkt met de hele school aan een voorstelling. Deze spelen we aan het eind van de dag voor papa’s, mama’s, opa’s, oma’s, broers, zussen en alle andere geïnteresseerden.

Fijne Kinderboekenweek!

Kinderboekenweek geschiedenis theater aanbod voor op school en in het theater

Doelgroep
  • Alle doelgroepen
  • Groep 1 - 2
  • Groep 3 - 4
  • Groep 5 - 6
  • Groep 7 - 8