Speciaal voor scholen selecteerden wij

#toffetheatertips

Op dit moment zijn alle scholen dicht en alle voorstelling t/m 6 april afgelast. Wij kijken er nu al naar uit dat deze coronacrisis weer achter de rug is. Dat onze gezelschappen weer vele kinderen kunnen inspireren. Kijk jij ook alweer uit om iets leuks te doen met de leerlingen? Wij geven je een aantal #toffetheatertips voor groep 1 t/m 8 op school, in de gymzaal of zelfs in de klas!

Niet met de leerlingen naar het theater maar de kinderen wel cultuureducatie bieden? Dat kan, want dan komt het gezelschap gewoon bij jullie op school langs.

Ben je op zoek naar advies op maat? Dat kan ook! Bel (010-4769668) of mail (info@burobannink.nl) ons gerust! Door de richtlijnen van het RIVM zijn wij op dit moment telefonisch beperkter bereikbaar maar we lezen wel allemaal onze mail.

NEE!

Tessa is niet meer zichtbaar achter de stapel mappen in de mime voorstelling voor kinderen
 
dans-kinderen-cultuureducatie

Een energieke, stoere en fysieke voorstelling van Onder het Buro, waarin niks loopt zoals het hoort is geschikt voor de groepen 1 t/m 4. Ze kunnen met gemak in de speelzaal spelen als ze een speeloppervlakte van 6×6 hebben.

HoeHaa!

 
dans-kinderen-cultuureducatie

Jeroen Schipper zijn liedjes ken je misschien wel van 123Zing, maar hoe leuk is het als hij bij jou op school langs komt! Naast zijn programma ‘HoeHaa’ dat hij voor groep 1 t/m 4 speelt is voor de groepen 1 t/m 3 ook zijn voorstelling ‘Na-aperij’ te boeken.

Baas in het Bos

Baas in het Bos een jeugdtheater voorstelling van Theatergroep Locals over het milieu
 
dans-kinderen-cultuureducatie

Heb je op school een themaweek over natuur of duurzaamheid? Dan sluit ‘Baas in het bos’ van TG Locals daar perfect op aan voor de groepen 1 t/m 3. Het is een muzikale voorstelling over de veranderende natuur. Wat is de natuurlijk eigenlijk? En waar begint en eindigt deze?

Echt wel!

Echt wel een jeugdtheater voorstelling van Koek & Ui
 
dans-kinderen-cultuureducatie

Op zoek naar een humoristische voorstelling voor groep 1 t/m 4? Dan ben je bij Koek & Ui aan het goede adres. ‘Echt wel!’ gaat over jokken, vriendschap en jezelf zijn. En deze voorstelling is makkelijk te plaatsen in de speelzaal bij jullie op school.

Donkiesnot

Donkiesnot is een fantasievolle jeugdtheater voorstelling die in de klas gespeeld kan worden
 
dans-kinderen-cultuureducatie

In deze voorstelling kunnen geodriehoeken zwaarden worden, de tafel van de juf een paard en speel je misschien zelf wel de held. Als je durft tenminste… De Vrouwen van Wanten neemt de klas mee in de fantasie. Deze voorstelling wordt voor de groepen 3 t/m 6 in de klas gespeeld.

Ik heb een heel vies woord geleerd

 
dans-kinderen-cultuureducatie

En dat woord dat rijmt op stoep! Met de liedjes van Jasper Smit mag je meteen meezingen. En dat onthouden ze de rest van hun jeugd. En natuurlijk leer je wat er rijmt op stoep! Zoals… soep! En snoep! En YouTube! En hoelahoep! Enzo. Een heerlijke theaterervaring voor de groepen 4 t/m 7, gewoon op school.

Het Vlindereffect

 
dans-kinderen-cultuureducatie

Voor de kids van groep 5 t/m 8 toch liever een muzikale, cabareteske, grappige maar ontroerende, poëtische en onverwachte voorstelling over hoe iets heel kleins hele grote gevolgen kan hebben? Dan is ‘Het Vlindereffect’ van Nochem & van Oers perfect voor op jouw school!

De Koningin van de Zuideroceaan

 
dans-kinderen-cultuureducatie

Wereldverteller Barry Emond maakte een vertelvoorstelling, een Javaanse sage van de zee. Hij is gebaseerd op twee uit Indonesië overgeleverde ‘Sagen der Zeegeesten’. Zeer geschikt voor de groepen 5 t/m 8.

Oorlog, stel je voor dat het hier was

Oorlog is een theatraal gedachte-experiment voor kinderen en jongeren voor in de klas of in het theater
 
dans-kinderen-cultuureducatie

‘Oorlog…’ is een theatraal gedachte-experiment van De Stokerij dat het perspectief verandert. Anne Rats maakt een emotionele reis die we hopelijk nooit werkelijk zullen ervaren. Haar nieuwste voorstelling maakt het mogelijk om, in de intimiteit van het klaslokaal, dingen te begrijpen die anders in het nieuws cijfers en statistieken zouden blijven. De voorstelling is geschikt voor groep 7 en 8.