Oproep voor nieuwe makers!

Dit is HET moment! Buro Bannink staat weer open voor nieuw talent!

Buro Bannink staat weer open voor nieuw talent! We zijn met name op zoek naar makers met een affiniteit voor baby-, dreumes-, peuter- en/of jongerentheater. De disciplines dans, acrobatiek en beeldend theater zijn een hele mooie aanvulling op onze stal!

Buro Bannink heeft geluk! Veel jonge, nieuwe, talentvolle makers weten ons namelijk te vinden. We krijgen elk jaar ontzettend veel aanvragen om naar voorstellingen te kijken, langs te komen of verzoeken om een kopje koffie te komen doen. Helaas hebben we niet de tijd om op dit alles in te gaan. Als we dat zouden doen dan zijn we hele weken weg en komen we niet meer toe aan ons werkelijke werk. Scouten is leuk en nodig, maar de connectie met onze huidige gezelschappen en theaters krijgen zeker de prioriteit.

Omdat Karin Buro Bannink is gestart om ook nieuwe generaties jeugdtheatermakers een kans te geven, blijft Buro Bannink openstaan voor nieuw talent. We zullen altijd blijven scouten, praten met, zoeken naar en open staan voor nieuwe talenten en mooie pareltjes. Op dit moment hebben we al een flinke kijklijst van nieuwe makers waar we ontzettend benieuwd naar zijn. Oftewel we zitten niet verlegen om nieuwe aanvragen. Maar toch doen we graag nog even een oproep om contact met ons op te nemen als je een jonge/nieuwe/talentvolle maker en/of gezelschap bent of kent.

Op dit moment zijn we namelijk volop aan het oriënteren op het aanbod voor seizoen 2021-2022. Ons aanbod moet voor eind september helemaal rond zijn, dan wordt de brochure gemaakt en daarna gaat het aanbod de ether in. Dus dit is hét moment! Ben je een jeugdtheatermaker die nu aan het broeden is op plannen voor de toekomst? Speel je al jaren voor jongeren en heb een eigen gezelschap? Speel je met de gedachte om een impresariaat te zoeken voor die geweldige voorstelling die je gemaakt hebt? Dit is hét moment om contact met ons op te nemen. We ontvangen te vaak aanvragen die te laat zijn en dan is die kans gemist voor dit jaar.

Wat voor makers passen bij ons?

Makers die jong van geest zijn en die fris, vernieuwend, schurend, uitdagend, spannend, liefdevol, kleurrijk of intercultureel theater maken. Maar ook comedians, bands, vertellers, circusartiesten of performers. Alle disciplines en genres zijn welkom. De belangrijkste eis is dat je voorstellingen maakt voor kinderen of jongeren. Dus de voorstelling moet een leeftijdsstempel tussen de 0+ tot 16+ kunnen krijgen. Daarnaast zoeken we theatraal kwalitatief hoogwaardig aanbod. Helaas zijn we niet op zoek naar educatieve voorstellingen die enkel voor het onderwijs gemaakt zijn. Een gezelschap moet aansluiten bij onze ambities en ideeën dat jeugdtheater zowel voor de schouwburg als voor scholen geschikt moet zijn.

Hoe gaat het in z’n werk?

Wij werken samen met een gezelschap of maker die plannen heeft voor de langere termijn. Die niet één voorstelling wil verkopen maar het liefst voor de rest van z’n leven jeugd of jongerentheater wil maken. Ok! Wellicht niet de rest van het leven, we zijn wel jong! De samenwerking met ons is altijd exclusief, dus mocht je al een samenwerking hebben met een ander impresariaat dan houdt het op.

Heb je interesse? Stuur dan voor 17 augustus een mail met daarin een uitleg van je voorstelling en een makersprofiel. Hoe korter en bondiger hoe beter (maximaal één A4). Benoem voor welke leeftijd en doelgroep, welk genre en voor hoeveel publiek de voorstelling is gemaakt. Stuur een registratie van je volledige voorstelling, liefst via een link. Wij bekijken dan de registratie en laten weten of er een mogelijke match is! Dan plannen we een kop koffie om te kijken naar de toekomst. Mailen kan naar info@burobannink.nl. Bellen wordt helaas niet gewaardeerd 😉 Wie weet tot bij een #bakkiebijbannink!

op zoek naar leuk kindertheater en cultuureducatie met verre kijker