Even zonder Karin

Ha lezer!

Fijn dat je onze nieuwsitems of de nieuwsbrief leest! Hopelijk werkt het inspirerend en word je normaliter blij van onze update.

Bij dezen wil ik onze nieuwsrubriek/blog gebruiken om aan iedereen te laten weten dat ik mezelf even een adempauze gun. Buro Bannink zou niet mijn toko zijn, als ik daar niet heel openlijk over zou communiceren. Dus even geen doekjes, geen smoesjes, gewoon zoals het is.

Lieve mensen, fijne sector, mooie theaterliefhebbers: ik ben al een tijdje even niet op kantoor en zet mezelf voorlopig nog op non-actief om hopelijk snel weer te kunnen te knallen voor theater, kinderen en talent.

De afgelopen maanden hebben voor mij (en mijn team) enkel in het teken gestaan van Corona. Ons team heeft overuren gedraaid terwijl het halve land niks te doen had. Voor mij als cultureel ondernemer houdt deze crisis in: heel veel werk maar geen inkomsten. Nu pas is er eindelijk zicht op kleine oplossingen. Ook heb ik mijn geweldig fijne bedrijf, met heerlijk gedreven gezelschappen en zeer daadkrachtige collega’s plots in crisis zien verkeren. Een bedreiging van buitenaf die er gewoon dik in hakte.

Dit heeft de nodige extra stress gegeven in mijn toch al redelijk stressvolle leven. De angsten en zorgen zijn groot en op dit moment moet ik daar even los van komen.

Maandenlang ben ik de hele dag met allerlei partijen in overleg geweest. Iedereen die in dezelfde positie zit, zoals andere impresario’s of programmeurs, begrijpt de zwaarte hiervan zeker. Wij hebben als impresariaat de functie om te bemiddelen, om op te komen voor de belangen van de gezelschappen en om samen met de programmeurs te zoeken naar oplossingen. Die taak heb ik met liefde voor Buro Bannink en mijn gezelschappen op me genomen. Ik heb veel begrip voor de gevolgen die bij alle schijven in de sector te voelen zijn en heb daarom ook met liefde meegedacht met de theaters.

Mijn dagen waren de afgelopen maanden gevuld met heftige gesprekken die grotendeels dezelfde angstige en verdrietige inhoud hadden. Ik ben aldoor bezig geweest met het vechten voor passend overheidsbeleid, voor bezoldiging voor al geleverde diensten en met een crisisplan voor ons eigen bedrijf. De conflicten die ik de afgelopen tijd heb moeten oplossen en welke nog dagelijks op mijn pad komen, hebben veel invloed op me en hakken er momenteel in. Ik word dagelijks geconfronteerd met juridische kant van ons vak en in een zakelijke onderhandeling gesleurd waar ik enkel heel droevig uitkom.

Nu we in iets rustiger vaarwater zijn gekomen merk ik hoeveel energie dit gekost heeft en hoeveel stress ik momenteel ervaar. Het advies van de Commissie der Wijzen en daarbij het verzoek aan mijn makers om voor zulke lage garanties te spelen, deed gewoon veel pijn. Elke tegenslag komt dubbel zo hard binnen en daardoor merk ik dat ik niet meer goed in staat ben tot genuanceerde gesprekken of subtiele conflicthantering. De enige oplossing daarvoor is afstand, rust en bezinning.

Gelukkig is er nu een protocol voor jeugdtheater dat kansen biedt voor mijn specifieke aanbod. Maar de angst om alle inkomsten te verliezen tot januari is nog steeds groot en hoewel ik dus eigenlijk vol aan de bak zou moeten om alle verkoop waar mogelijk te faciliteren, heb ik daar momenteel geen energie meer voor. Wellicht is het soms beter om dingen te laten gebeuren en niet halsoverkop en gefrustreerd tegen de stroom in proberen te zwemmen. Jezelf mee laten voeren zorgt ook voor een mooie tocht en wellicht kom je dan wel op een nog mooiere plek!

Dus ik ga het loslaten en probeer mijn energie terug te krijgen voor het neerzetten van een stralend en avontuurlijk aanbod voor seizoen 2021-2022.

Daarom staat op dit moment mijn mail doorgeschakeld naar mijn fijne collega’s. Zij zullen zo snel mogelijk reageren op elke vraag. Telefonisch is ons kantoor gewoon bereikbaar. Marloes en Nikki zijn vol aan de slag tot de zomervakantie om alles op orde te hebben en houden. Gelukkig zijn ze daar heel goed in en weet ik dat iedereen in goede handen is!

Voor het eerst in 9 jaar sluit Buro Bannink in de zomer de deuren en zijn wij van 24 juli tot 17 augustus niet te bereiken. Want ook Nikki en Marloes moeten even bijkomen van deze heftige periode.

Hopelijk kan ik door voldoende rust en afstand straks weer iedereen vanuit hernieuwde energie inspireren en een mooie koers voor Buro Bannink uitzetten. Leuke vragen, lieve woorden, gezellige memo’s en inspirerende plannen, worden (net als facturen!) altijd doorgestuurd naar mij.

Dus voel je vrij leuke mailtjes te sturen!

Voor nu ga ik dus even stil zitten en proberen te genieten van de leuke dingen. Ik ga tuinieren, ik ga tekenen, ik ga nieuwe plannen bedenken, misschien een boek lezen, met mijn katten kroelen en veel zingen met mijn nichtje. Even niet ondernemen, even geen theater, even niet.

Dus tot in het nieuwe seizoen, tot energiekere en inspirerendere tijden!

Lieve groet,

Karin Bannink