Op pad in eigen land?

Nikki deelt wat Brabantse tips

Het loopt dit jaar allemaal anders dan normaal, dus ook de vakantie zal anders zijn. Na maanden een tandje bijzetten om alle coronaverplaatsingen te realiseren, nieuw beleid te maken en ook de normale werkzaamheden door te laten lopen, is het tijd voor vakantie. Dat is ook anders dan anders: wij gaan drie weken dicht. Van 24 juli t/m 16 augustus zijn wij er even tussenuit. Het leek ons leuk als jullie ons team ondertussen een beetje beter leren kennen. Daarom delen we graag onze beste tips voor een mooie staycation met jullie! 

Een welverdiende vakantie! Normaal houden wij allemaal wel van reizen, maar ook dat staat dit jaar op losse schroeven. Daarom maken we er hier in Nederland maar wat moois van. Hoe we dat doen? Deze week deelt Nikki haar tips met jullie.

Wat is volgens jou de ultieme staycation tip?

Ik houd ontzettend van koken en bakken. Omdat we nu niet naar het buitenland kunnen, maken we thuis maar een culinaire wereldreis. In de afgelopen periode heb ik al diverse gerechten van over de hele wereld gemaakt. De boodschappen haal je bij bijvoorbeeld de toko, tijdens het koken een lekker playlistje op uit het land waar je een gerecht van gaat maken en uiteindelijk samen genieten van het eten. Dat geeft stiekem toch een beetje dat vakantiegevoel!

Als je van eten houdt, is het ook heel leuk om verschillende boerderijwinkeltjes in je omgeving af te gaan en daar een heerlijk (lokaal) gerecht mee te maken! Gecombineerd met een biertje van de stadsbrouwer, dat maakt het helemaal af.

Wat is dé hotspot uit jouw stad? 
Ik woon in het mooie Breda en wat is dat een heerlijke stad. Wist je dat Vincent van Gogh sterke banden had met de stad? Er is dan ook een fietsroute die de Van Gogh-route heet. Deze fietsroute van 32 kilometer leidt je langs prachtige plekjes als het Mastbos, Markdal en natuurlijk de stad Breda. Deze zomer gaan we voor het eerst varen door de singels (bucket list!) met een lekker biertje erbij. Verder is een route langs de Blind Wall Galery lopen of fietsen een aanrader! Het lijkt net alsof ik alleen van fietsen houd, maar het klopt ook wel dat ik graag een actieve vakantie heb. En weet je? Daarna smaakt het biertje ook veel lekkerder!

Wat doe je het liefst als je er in Nederland op uit gaat?
Ik hou heel erg van pretparken en dan is in Nederland natuurlijk de Efteling mijn favoriet! Maar ook Toverland is een fijn park. Dat ligt in de buurt van waar ik opgegroeid ben en laten we daar nou net een weekje vakantie doorbrengen… Verder vragen mijn opa en oma zich altijd af waarom we zo ver weg moeten gaan, omdat we hier in Nederland ook nog lang niet alles gezien hebben. Daar gaan we deze zomer dan maar eens verandering in brengen. Zo staan Giethoorn, de Hunebedden en Kinderdijk op de planning. Moet je in eigen land toch een keer gezien hebben!

Nikki's tips voor Breda