TG Locals

Dancing on your grave

Een familiedrama waarin oud verdriet, schone schijn en humor op de meest pijnlijke momenten de ingrediënten vormen voor een onontkoombare strijd tussen twee zussen.

‘Een donker zaaltje met rijtjes stoelen. Nocturne opus 9 van Chopin klinkt ingetogen door de luidsprekers. Er liggen bloemen en kaarten op de vloer. Achter de microfoon een mooie jonge vrouw in een uitbundige rode jurk die de gasten welkom heet. Ze glimlacht.’

In de theatervoorstelling ‘Dancing on your grave’ maakt het publiek kennis met twee zussen. Charlotte en Eveline hebben net hun vader, Bert, verloren. Na jarenlang geen contact te hebben gehad zien zij elkaar weer op zijn begrafenis. Na de dood van moeder Trudy leek Bert de boel zo goed bij elkaar te houden. Maar de opvoeding in strak regime van gemaakte vrolijkheid heeft niets dan spanningen gebracht.  Een vulkaan van weggemoffelde emoties, donkere geheimen en onder het tapijt geschoven frustraties staat op uitbarsten.

‘Dancing on your Grave’ legt de pijnlijke, ontroerende, soms humorvolle en moeizame momenten van twee rouwende zussen bloot. Het lijntje  tussen verdriet en geluk in een rouwproces is flinterdun. Het publiek zit er bovenop en midden in. Niets blijft de begrafenisgasten bespaart.

In Casablanca (Marokko) won ‘Dancing on your grave’  in september 2011 op het Festival International de Theatre Universitaire prijzen voor ‘Beste spel’ en ‘Beste regie’. Hierna werd de voorstelling geprogrammeerd voor het Musho festival in Durban (Zuid-Afrika) en het Fringe Festival in Amsterdam.

In ‘Dancing on your Grave’ wordt zowel Engels als Nederlands gesproken.

De voorstelling ‘Dancing on your Grave’ van Tg Locals wordt niet meer gespeeld en is niet meer te boeken.

Credits
Regie: Ferry Spigt
Spel: Denise Lukkenaer & Malou van Sluis
Tekst: Simon Weeda