De Hete Brij

Theatermakers Marienke van Terheijden en Yuri Disseldorp vormen sinds 2020 samen theatergroep De Hete Brij.

De Hete Brij maakt theater dat actualiteiten en gevoelige onderwerpen voor kinderen bespreekbaar maakt. Hun absurdistische en laagdrempelige stijl sluit aan bij de doelgroep en zorgt voor een sfeer waarin het publiek zich op zijn gemak voelt.

Met als bagage veel ervaring in educatie, jeugdtheater, film en cabaret zoekt De Hete Brij naar nieuwe vormen. Vormen die zowel binnen het theater passen als aansluiten bij de huidige digitale belevingswereld van het kind. Vormen waarin humor en oprechte interactie met de kinderen prioriteit hebben.

Na zijn studie aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie is Yuri Disseldorp vijf jaar lang te zien, met eigen werk, op Theaterfestival De Parade. Tegenwoordig is hij als acteur en theatermaker betrokken bij meerdere projecten. In 2020 stond hij in de finale van het Leids Cabaret Festival met zijn cabaretduo De Vriendendienst.

 Marienke van Terheijden Studeerde in 2009 af aan de opleiding Theater Docent op ArtEZ in Arnhem. Sindsdien gaf zij les en maakte voorstellingen voor en door zeer uiteenlopende doelgroepen. Van peuters op jeugdtheaterscholen tot senioren in achterstandswijken. Momenteel werkt zij voornamelijk als actrice en maker voor educatief theater in basis-, middelbaar- en internationaal onderwijs.

Binnenkort is de Hete Brij hier te zien

28 8 2021 – Hemd van je live, De Hete Brij
Perron 3, Rosmalen
29 8 2021 – Hemd van je live, De Hete Brij
Theater De Lindenberg, Nijmegen
De Hete Brij, online jeugdtheater gezelschapsfoto

“Wauw, ons eerste echte digitale theatergezelschap! Geen voorstelling die je digitaal kan bekijken maar Marienke en Yuri maken een nieuwe vorm van theater. Daar ben ik natuurlijk ontzettend enthousiast over! De typetjes en sketches wisselen af met echte interactie met de kinderen, wat de voorstelling een unieke ervaring maakt!” 

Karin Bannink

Nieuws & voorstellingen van de Hete Brij