Markt schrikt wakker! Hij heeft een vlieg ingeslikt! Wat moet hij nu doen? Die vlieg blijft maar rondjes vliegen in zijn buik! Hij kijkt rond in zijn slaapkamer en begint te fantaseren hoe allerlei dieren hem te hulp schieten. Als je goed luistert hoor je ze stuk voor stuk in de muziek. Allemaal komen ze helpen om de vlieg uit zijn buik te krijgen! Maar zou het ze lukken?

Deze succesvolle voorstelling speelde Mark 200 keer in theaters en op scholen door het land. Nu komt hij met slechts een paar rekwisieten in een kleine setting dit komische verhaal vertellen. Een tandenborstel wordt een dirigentenstokje, een vliegenmepper wordt een zwaard en deksels worden bekkens. Met herkenbare huis-, tuin- en keukenvoorwerpen transformeert hij in Ma Tokkie de Kip, Antonio de Spin, Mimi de poes, Dokter O. de Olifant en de Grote Boze Wolfgang. En elk karakter hoor je terug in toepasselijke klassieke composities van o.a. Saint-Saëns, Rossini en Tchaikovsky.

Voorleesvoorstelling

Deze voorleesvoorstelling is een compleet pakket; de klas krijgt het gelijknamige kinderboek gemaakt door de talentvolle illustrator Michiel Schellekens met 48 pagina’s aan grappige tekeningen. Er is een verdiepende lesbrief beschikbaar en de volledige registratie van de theatervoorstelling is na afloop online te vinden.

Over Mark

Klassieke muziek is Mark van Vliet met de paplepel ingegoten. Zijn vader speelde jaren in het Rotterdams Philharmonisch Orkest en op vroege leeftijd mocht hij al mee naar de grote concerten. Daar keek hij zijn ogen uit met al die instrumenten. Zo raakte hij op vroege leeftijd ook zelf verslingerd aan klassieke muziek. In deze voorstelling zingt, danst en speelt Mark bekende melodieën van beroemde componisten.

‘Help! ik heb een vlieg ingeslikt’ is een speelse manier voor kinderen (en volwassenen) om in aanraking te komen met de prachtige klanken en beeldende kracht van klassieke muziek.

Help! Ik heb een vlieg ingeslikt
“Mark van Vliet beheerst de kunst van de ultieme one-man-show, maar weet ook feilloos hoe een kind zich zou voelen als hij alleen in de kamer zou zijn met een vlieg in de buik… Knap gedaan.”

Help! Ik heb een vlieg ingeslikt
“Mark is een genot om naar te kijken en hij laat je niet los van start tot finish. Hij speelt een prachtig verhaal gegoten in een voorstelling met vaart, humor, bizarre vondsten en heel veel muzikaliteit. Te gek voor kinderen én volwassen kinderen.”

help ik heb een vlieg ingeslikt een boek naar aanleiding van de voorstelling van Mark van Vliet
Credits
Spel & concept: Mark van Vliet