Mark schrikt wakker! Hij heeft een vlieg ingeslikt! Wat moet hij nu doen? Die vlieg blijft maar rondjes vliegen in zijn buik! Hij kijkt rond in zijn slaapkamer en begint te fantaseren hoe allerlei dieren hem te hulp schieten. Als je goed luistert hoor je ze stuk voor stuk in de muziek. Maar zou het ze lukken om de vlieg uit zijn buik te krijgen?

Klassieke muziek is Mark van Vliet met de paplepel ingegoten. Zijn vader speelde jaren in het Rotterdams Philharmonisch Orkest en zo raakte hij zelf ook verslingerd aan muziek. In deze voorstelling laat hij kinderen op een speelse manier in aanraking komen met de prachtige klanken en beeldende kracht van klassieke muziek.

‘Help! Ik heb een vlieg ingeslikt’ is een speelse manier voor kinderen (en volwassenen) om in aanraking te komen met de prachtige klanken en beeldende kracht van klassieke muziek.

Help! Ik heb een vlieg ingeslikt
“Mark van Vliet beheerst de kunst van de ultieme one-man-show, maar weet ook feilloos hoe een kind zich zou voelen als hij alleen in de kamer zou zijn met een vlieg in de buik… Knap gedaan.”

Help! Ik heb een vlieg ingeslikt
“Mark is een genot om naar te kijken en hij laat je niet los van start tot finish. Hij speelt een prachtig verhaal gegoten in een voorstelling met vaart, humor, bizarre vondsten en heel veel muzikaliteit. Te gek voor kinderen én volwassen kinderen.”

Help! Ik heb een vlieg ingeslikt
“Ik wilde nog noemen dat ik Help, ik heb een vlieg ingeslikt eruit vond springen. Creatief, ook leuk voor volwassenen, en lekker niet zo voorzichtig. Kinderen kennis laten maken met klassieke muziek vind ik ook altijd mooi.”

Help! Ik heb een vlieg ingeslikt
“We hebben zeer genoten van Mark, niet alleen van zijn voorstelling maar ook van zijn persoon. En dat geldt ook voor de kinderen. Fantastische voorstellingen. Dank!”

Help! Ik heb een vlieg ingeslikt
“Door zijn enorme hoeveelheid energie, humor en spelplezier is het regisseren van Mark altijd een feest dat, wat mij betreft, tot in de kleine uurtjes door mag gaan.”

kindervoorstelling-cultuureducatie-klassiekemuziek

Maximum aantal bezoekers
Op school: 90 personen
School in theater: 120 personen
Vrije voorstelling: 170 personen
Prijs één per dag twee per dag drie per dag
Voorstelling: € 750,- € 1250,- nvt

Alle prijzen zijn exclusief reiskosten en 9% btw.
Prijzen gelden voor voorstellingen op dezelfde dag en locatie.

Educatie 
Cultuurbeleving: Deze voorstelling is met name een receptieve theaterervaring. Na deze cultuurbeleving wordt het reflecterend vermogen aangesproken wanneer je aan de slag te gaat met de lesbrief en aansluitende opdrachten. Deze is te vinden op de onze downloadpagina.
Kerndoelen voorstelling: Deze voorstelling sluit aan bij de kerndoelen 55,56 & 34 van tule.slo.nl.
Kerndoelen Lesbrief: Lesbrief sluit aan bij de kerndoelen 34,54,55 van de tule.slo.nl
Aanvullende educatie: Het is altijd mogelijk de voorstelling aan te vullen met verdiepende workshop of lessenreeks.
Planning
Aankomsttijd: 150 minuten
Opbouwtijd: 120 minuten
Afbreektijd: 90 minuten
Speelperiode: gehele seizoen
Speeldagen: hele week
Bijzonderheden: met kinderboek
Credits
Tekst & spel: Mark van Vliet
Regie: Olaf van de Ven (Meneer Monster)
Muziek: Rossini, Tchaikovsky, Saint-Saëns, Rimsky-Korsakov