Hercules: de knapste, stoerste, slimste halfgod die ooit op de aarde rondliep! Maar wanneer ben je een echte ‘man’ of een ‘held’? Wanneer ben je een echt mooi persoon? En hoe word je die held die je stiekem altijd al geweest bent?

Wanneer oppergod Zeus de realitywedstrijd ‘Op Zoek Naar Herakles’ organiseert, hoort Hercules van zijn adoptieouders dat hij de zoon is waar de oppergod naar op zoek is. Voor de klungelige en onzekere Hercules is dit het beste wat hem kan overkomen. Als hij de zoon is van de oppergod, betekent het dat hij iemand is! Dat hij ertoe doet!  Hij geeft zich op voor de wedstrijd en hoopt door een hereniging met zijn vader eindelijk de persoon te worden waar hij al zijn hele leven naar op zoek is. 

Wanneer Zeus de jongen ziet, is hij echter bepaald niet onder de indruk. Hercules voldoet in zijn ogen in de verste verte niet aan het plaatje van een Griekse held. Toch mag hij meedoen aan de wedstrijd. Het publiek moet ook wat te lachen hebben, vindt Zeus, want dat is goed voor de kijkcijfers. 

Een spannende Griekse mythe over identiteit, acceptatie en zelfbeeld; thema’s die in een tijd waarin social media je continu confronteren met het beeld dat anderen van je hebben, super actueel zijn. 

Over Koning van Katoren

“Leuke hedendaagse voorstelling met minimale en moderne middelen, geschikt voor de leeftijd!”

Gaby RikkersTheater De Stoep

“Koning van Katoren is een voorbeeld van hoe indrukwekkend een voorstelling kan zijn zonder opsmuk en grote decors. Kinderen hebben nog een grote fantasie en hebben niet veel nodig. Binnen no time zat je in het verhaal en zag je alles wat er fysiek niet was toch voor je.”

Olga KloneTheater Twee Hondjes

Maximum aantal bezoekers
Op school: 120 personen
School in theater: 250 personen
Vrije voorstelling: 300 personen
Prijs  één per dag twee per dag
Voorstelling: € 1275,- € 1975,-

Alle prijzen zijn exclusief reiskosten en 9% btw.
Prijzen gelden voor voorstellingen op dezelfde dag en locatie.

Educatie 
Cultuurbeleving: Deze voorstelling is met name een receptieve theaterervaring. Na deze cultuurbeleving wordt het reflecterend vermogen aangesproken wanneer je aan de slag te gaat met de lesbrief en aansluitende opdrachten. Deze is te vinden op de onze downloadpagina.
Kerndoelen voorstelling: Deze voorstelling sluit aan bij de kerndoelen 55,56 & 34 van tule.slo.nl.
Kerndoelen Lesbrief: Lesbrief sluit aan bij de kerndoelen 34,54,55 van de tule.slo.nl
Aanvullende educatie: Het is altijd mogelijk de voorstelling aan te vullen met verdiepende workshop of lessenreeks.
Planning
Aankomsttijd: 90 minuten
Opbouwtijd: 45 minuten
Afbreektijd: 30 minuten
Speelperiode: half december t/m mei
Speeldagen: hele week
Bijzonderheden:
Credits
Spel: Jacob de Groot, Jasper van Hofwegen, Bart Sietsema & Jonata Taal
Regie: Dorian Bindels
Teksten: Job Römer
Muziek: Bart Sietsema
Fotografie: Neeltje de Vries
Concept: Jonata Taal & Dorian Bindels