Dagproject kinderboekenweek

Super Opa

Speciaal voor de Kinderboekenweek in 2016 met het thema ‘Voor altijd jong’ is dit dagproject over (en voor) alle super opa’s, oma’s en kleinkinderen ontwikkeld. Wegens groot succes is dit dagproject nog steeds te boeken! 

We nemen een ‘super-opa’ en een ‘Super-oma’ die samen de hele wereld een beetje beter maken. Echte actiehelden die samen strijden tegen al het kwaad. Ok, soms geeft Super-oma een plakzoen of begint Super-opa te praten over dat vroeger alles beter was. Maar verder zijn deze Opa en Oma de leukste die er zijn. Of heb jij een veel leukere, lievere, grappigere opa dan ‘Super-opa’?  ‘Super-opa en Oma’ zijn op zoek naar een ‘Super-kleinkind’ want ze komen niet meer zo makkelijk de daken op en halen criminelen niet zo makkelijk in. Misschien zit het nieuwe Super-kleinkind wel bij jou in de klas! Maar wil dat ‘Super-kleinkind’ eigenlijk wel van grootouders wisselen?

‘Super OPA’ is een feest voor de hele school. Een team van docenten neemt het over en werkt met de hele school aan een voorstelling. Deze spelen we aan het eind van de dag voor papa’s, mama’s, opa’s, oma’s, broers, zussen en alle andere geïnteresseerden! Van kleuters tot groep 8; allen staan op het podium te schitteren.

De school ontvangt voorafgaand aan de projectdag een uitgebreid informatiepakket. Daarin staan onder andere lessuggesties die elke leerkracht zelfstandig in de eigen klas kan doen om vooraf al in de stemming te komen, Ook wordt aangegeven per klas wat ze gaan doen, welke kostuums meegebracht moeten worden en welke knutselopdracht ze krijgen. Aan elk puntje is gedacht en samen maken we een dag om nooit te vergeten!

“We hebben een geweldige dag en voorstelling gehad. De kinderen en de leerkrachten hebben genoten. Ook van de ouders hebben we veel positieve reacties gehad.”

“De leerlingen en de leerkrachten hebben genoten van het Dagproject. De activiteiten waren erg leuk en jullie hebben het heel erg enthousiast gebracht. Top!”

Algemene gegevens

Duur: gehele dag
Aantal deelnemers: max 30 per klas, minimaal 6 klassen
Doelgroep:  gehele school
Kosten: €2000,00 indicatie voor een school met 8 groepen. Specifieke kosten zijn via offerte op te vragen.
Educatie: Lesmap met knutselopdrachten aanwezig.
Bijzonderheden: School moet zorg dragen voor meerderen lokalen om te repeteren, een plek om te spelen, een goede geluidsinstallatie en microfoon. (Kan tegen meerprijs door Buro Bannink geregeld worden.)

Dit project is indien uitgevoerd bij een onderwijsinstelling vrijgesteld van btw.