Bekijk hieronder onze voorstellingen uit het

Kinderboekenweek aanbod

Kinderboekenweek 2021 staat in het thema van worden wat je wil. Wie heeft er geen dromen van de toekomst? Onze gezelschappen helpen je nadenken over wie je eigenlijk echt wilt zijn! Wil je president, campingeigenaar of piraat worden? Of weet je het eigenlijk nog niet? Jansen en De Boer laten zien dat iedereen wel ergens goed in is in de voorstelling Een ober van Niks. Want je mag dan een prutsober zijn, maar misschien komt je stunteligheid ergens anders echt van pas! En hoe is het om, net als De Hermannen, een recyclemachine te erven? Wil je die familietraditie van hergebruiker zijn wel? Of misschien is kunst wel helemaal jouw ding. Dan kun je je hart ophalen met de voorstellingen van Onder het Buro & Tessa & Olivier en Theater WEI.

Ook heel goed aan te passen aan dit thema en helemaal coronaproof is de online talkshow Hemd van je live!

Als je het allemaal echt nog niet weet, kun je altijd nog in een bus gaan wonen, net als Erik, in Een ongelofelijk belangrijk en waargebeurd verhaal over geluk enzo. Want tenslotte willen we allemaal gelukkig worden! We hebben de leukste jeugdtheatervoorstellingen geselecteerd waarbij de toekomst, beroepen en identiteit centraal staan. Voorstellingen gebaseerd op kinderboeken of ontstaan vanuit het gezelschap zelf.
 
Genoeg moois om een sprankelend en avontuurlijk kinderboekenweekfeest te maken in elk theater, bibliotheek en op elke school.
 
Mocht je er niet uitkomen dan kan je ons altijd bellen (010 476 96 68) of mailen voor advies!

De Reuze Dwerg, die een kopje kleiner wil zijn
“Met veel humor en artistiek vakmanschap laat Mark kinderen ongemerkt en ongedwongen kennis maken met klassieke muziek. Mark van Vliet is een acterende wervelwind die iedereen, jong èn oud, vastpakt en meeneemt op zijn wonderbaarlijke reis met de Reuze Dwerg.”

Het verhaal van Bobbel die een bakfiets woonde
“Een voorstelling met goed theaterspel en mooie muziek waarbij de spelers goede interactie met elkaar en met de kinderen hadden. De kinderen genoten zichtbaar. “Het was grappig en leuk!” riep een van de kleuters na de voorstelling.”

Ridder Florian
“Een kleutervoorstelling van Heer Otto is altijd welkom. Die durf ik blind neer te zetten want die zijn altijd goed!”

Ridder Florian
“Het is een geweldige sensatie om de getekende personages uit de boeken over Boer Boris op het toneel tot leven te zien komen. Mijn kinderen Boris, Berend en Sam vinden het supercool dat er een heus theaterstuk door het land trekt waar ze in voorkomen. We zonden de aanstekelijke liedjes uit volle borst mee en we lachten ons een bult bij de vrolijke scènes en malle bijrollen.”

Papa gaai ging fietsen
“Tijdens de presentatiedag van Buro Bannink en op het bevrijdingsfestival Zwolle heb ik Jeroen Schipper met band gezien. Ze spelen een vriendelijk en gezellig popconcert voor de jongere kinderen. Wat mij opviel was vooral de rust, kundigheid en de fijne sfeer. De liedjes zitten erg goed in elkaar en de kinderen waren allemaal betrokken. De meneer met de basgitaar is een mooie verschijning en Jeroen en de zangeres zijn erg vriendelijk en toegankelijk voor de kinderen. De liedjes spreken erg tot de verbeelding en er is veel ruimte om mee te doen. Vooral op het laatst mondt het concert uit tot een feestje! Bravo!”

Dagproject Kinderboekenweek
“We hebben een geweldige dag en voorstelling gehad. De kinderen en de leerkrachten hebben genoten. Ook van de ouders hebben we veel positieve reacties gehad.”

theater dagproject workshop lessen op school wetenschap quiz

Doelgroep
  • Alle doelgroepen
  • Groep 1 - 2
  • Groep 3 - 4
  • Groep 5 - 6
  • Groep 7 - 8
    © Buro Bannink   |   010 476 96 68   |   info@burobannink.nl  |  Burgemeester Bosstraat 46, 3043 GD Rotterdam