De Boer komt voorlezen in de klas. Dat is maar goed ook, want zij is voorleeskampioen. Voorlezen kan zij als de beste, nog beter dan de juf. Haar collega Jansen kan niet voorlezen, dus die moet thuisblijven. Jansen kan wel poppenspelen, maar daar heb je niks aan als je moet voorlezen in de klas. Of toch wel?
De Boer én Jansen brengen samen midden in de klas het boek ‘Een ober van niks’ tot leven. Jansen speelt met poppen, De Boer leest voor. Iedereen is wel ergens goed in. Net de als de ober in het verhaal. Met tal van poppen en liedjes is het een voorleesvoorstelling om nooit te vergeten, waarvan de thematiek perfect aansluit bij het thema ‘Worden wat ik wil’ van de Kinderboekenweek 2021.

Een ober van niks

Er was eens een ober van niks. Hij deed heel erg zijn best om een goede ober te zijn, maar het wilde niet lukken. Alles ging altijd verkeerd.
Hij struikelde en duikelde, knoeide en kliederde op elke gast. Tomatensoep op een blouse, spaghetti in het haar, de erwtjes over de grond. Zachtjes mompelde hij dan “sorry” en deed nog beter zijn best. Als hij dan toch weer ondersteboven de zaak doorgleed en taart op iemand knoeide, stonden de gasten kwaad op: “Wat een prutsober!” Het restaurant werd iedere avond leger. Tot er tenslotte niemand meer door hem bediend wilde worden. Of toch wel?

“Everybody is a genius, but if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing it is stupid.”- Albert Einstein

Ben je op zoek naar de reguliere voorstelling? Klik dan hier

Flat
“Mooie ideeën, een goed verhaal en prachtige liedjes; het werd een spannende, grappige en ontroerende voorstelling. ‘Flat’ is een pareltje geworden.”

Elout HolTheater Gnaffel

Flat
“Bijzondere thematiek, mooi samenspel van acteurs en poppen en mooi stemgeluid van de spelers.”

Lotte EppingDat Merkje
Ober van Niks een jeugdtheater voorstelling van Jansen en de Boer tijdens de presentatiedag voorspeeldag van Buro Bannink
Ober van Niks een jeugdtheater voorstelling van Jansen en de Boer tijdens de presentatiedag voorspeeldag van Buro Bannink
Maximum aantal bezoekers
Op school: 30 personen (een klas)
Prijs twee per dag drie per dag vier per dag
Voorstelling: € 700,- € 850,- €1000,-

Alle prijzen zijn exclusief reiskosten en 9% btw.
Het digitale pr pakket is gratis te downloaden via deze link. Drukwerk wordt verstuurd tegen betaling van 15 euro.

Prijzen gelden voor voorstellingen op dezelfde dag en locatie.

Educatie 
Cultuurbeleving: Deze voorstelling is met name een receptieve theaterervaring. Na deze cultuurbeleving wordt het reflecterend vermogen aangesproken wanneer je aan de slag te gaat met de lesbrief en aansluitende opdrachten. Deze is te vinden op de onze downloadpagina.
Kerndoelen voorstelling: Deze voorstelling sluit aan bij de kerndoelen 55,56 & 34 van tule.slo.nl.
Kerndoelen Lesbrief: Lesbrief sluit aan bij de kerndoelen 34,54,55 van de tule.slo.nl
Aanvullende educatie: Het is altijd mogelijk de voorstelling aan te vullen met verdiepende workshop of lessenreeks.
Planning
Aankomsttijd: 30 minuten
Opbouwtijd: 15 minuten
Afbreektijd: 10 minuten
Speelperiode: februari 2020 t/m augustus 2021
Speeldagen: hele week m.u.v. maandag en dinsdag
Bijzonderheden:
Credits
Spel & concept: Noralie Jansen & Willeke de Boer
Muziek: Jan Paul de Bondt
Foto’s: o.a. Joep van Aert