Buro verhalen

Staycation tips van Marloes!

Het loopt dit jaar allemaal anders dan normaal, dus ook de vakantie zal anders zijn. Na maanden een tandje bijzetten om alle coronaverplaatsingen te realiseren, nieuw beleid te maken en ook de normale werkzaamheden door te laten lopen, is het tijd voor vakantie. Dat is ook anders dan anders: wij gaan drie weken dicht. Van 24 juli t/m 16 augustus zijn wij er even tussenuit. Het leek ons leuk als jullie ons team ondertussen een beetje beter leren kennen. Daarom delen we graag onze beste tips voor een mooie staycation met jullie! 

Een welverdiende vakantie! Normaal houden wij allemaal wel van reizen, maar ook dat staat dit jaar op losse schroeven. Daarom maken we er hier in Nederland maar wat moois van. Hoe we dat doen? Deze week deelt Marloes haar tips met jullie.

Wat is volgens jou de ultieme staycation tip?

Maak je huis en je tuin/balkon/plaatsje/serre zo fijn mogelijk. Hang lampjes op, zet een zwembadje neer, fijne zitplekken, plantjes en bloemen… dingen waar je blij van wordt. Maar meest belangrijk: neem een drankje en een hapje en je zit prima! Buiten koken en buiten eten is voor mij het ultieme zomergevoel.

Als je toch af en toe van je kont af wil komen kun je natuurlijk de toerist uithangen in eigen stad, er is zoveel wat je waarschijnlijk nog nooit gedaan hebt omdat het ‘toeristendingen’ zijn. Je hoeft vaak niet ver voor leuke dingen!

Heb je een leuke tip in jouw stad?

Oh dat zijn er teveel! Ik ben dol op mijn stadje! Ik ben geboren en getogen in Delft en daar valt zoveel te doen. De stad zelf is al gewoon mooi… Je kunt leuke stadswandelingen maken, een rondvaart, de Nieuwe Kerk beklimmen, kanoën door de grachten, op enorm veel terrasjes zitten (de Beestenmarkt en het Doelenplein zijn aanraders), musea ontdekken, de natuur in. Natuurgebied Het Delftse Hout is fijn voor een wandeling, fietstocht of een dagje zwemmen en spelen. Heb je kinderen? Ga naar de Waterspeeltuin, de kinderboerderij of naar Knus! En zo kan ik nog wel een paar uur door gaan, in mijn geval komt er in ieder geval altijd eten en drinken bij kijken…

Wat is jouw favoriete Hollandse uitstapje?

Naar het strand! En er zijn zo vreselijk veel mooie natuurgebieden in ons land. Ik ben onlangs met vriendinnen een wandelclub begonnen (tja, je wordt wat ouder hè) en we ontdekken nu steeds meer moois, vaak nog dichtbij huis ook! Een fijn uitstapje is ook altijd bootje varen. Huur een bootje voor een dagdeel en ga op ontdekking, wederom wel met een lekker hapje en drankje natuurlijk!