Buro verhalen

Staycation tips van Karin!

Het loopt dit jaar allemaal anders dan normaal, dus ook de vakantie zal anders zijn. Na maanden een tandje bijzetten om alle coronaverplaatsingen te realiseren, nieuw beleid te maken en ook de normale werkzaamheden door te laten lopen, is het tijd voor vakantie. Dat is ook anders dan anders: wij gaan drie weken dicht. Van 24 juli t/m 16 augustus zijn wij er even tussenuit. Het leek ons leuk als jullie ons team ondertussen een beetje beter leren kennen. Daarom delen we graag onze beste tips voor een mooie staycation met jullie! 

Een welverdiende vakantie! Normaal houden wij allemaal wel van reizen, maar ook dat staat dit jaar op losse schroeven. Daarom maken we er hier in Nederland maar wat moois van. Hoe we dat doen? Deze week deelt Karin haar tips met jullie.

Wat is volgens jou de ultieme staycation tip?
Doe alsof je toerist bent in eigen stad. Zoek een leuke blog over een citytrip naar jouw stad en volg die tips eens. Doe mee met een free walking tour, street art tour of bezoek de toeristische hoogtepunten. Zorg in ieder geval dat je niet naar dat leuke tentje gaat waar je altijd al komt. Tripadvisor is altijd een goede manier om nieuwe dingen te ontdekken. Als ik voor mijn werk weer eens in een nieuwe stad ben, ga ik altijd bij de nummer 1 van Tripadvisor lunchen of dineren. Superleuk om eens in eigen stad te doen!

Wat is dé hotspot in jouw stad? 
Laat ik Schiedam nemen als tipgebied, want daar schijn ik te wonen. Wat ik een heerlijke plek vind, is het Stedelijk Museum. Hoewel de exposities wisselend zijn, vind ik de museumwinkel in de hal een heerlijke plek om even te zijn. Ze hebben de leukste boeken over kunst en met name geweldige prentenboeken voor kinderen. Ik vind het heerlijk om daar te snuffelen.

Ook hebben ze een geweldig concept waar iedereen een keer heen moet! In het midden van de rustige hal staat een prachtig gedekte tafel. Daar kan je een boterham voor jezelf smeren of een taartje pakken,  vervolgens mag je een donatie geven naar eigen inzicht.

Andere tip is De Bonte Koe! Een geweldige chocolaterie waar je workshops kan doen en bonbons kan maken. Een doosje bonbons is een heel goed cadeau voor jezelf! Je kan verder natuurlijk in Schiedam lekker langs de grachtjes lopen, met de fluisterboot varen of de watertaxi pakken.

Wat doe je het liefst als je er in Nederland op uit gaat?
Mijn favoriete uitstap in Nederland is toch wel een citytrip. Ik hou van dwalen door oude, authentieke steden. Mijn favorieten zijn Maastricht, Groningen, Utrecht, Dordrecht en Nijmegen. En daarvan zou ik dan zeker Nijmegen aanraden! Ik vind de sfeer van die stad heerlijk. Maar je zit ook zo in de bossen of aan een plas, dus stad en natuur liggen dichtbij elkaar. Mocht je gaan, ga dan lunchen bij de Blonde Pater, winkelen in de Oude Hezelstraat, dineren bij Café de Plak (als ze het nog hebben, neem het kaasgehakt!) en bij slecht weer: ga de hele dag films kijken bij LUX.