Marloes zwaait af!

Het is nu toch echt zo ver, Marloes gaat ons verlaten! We moeten er een beetje om huilen, want wat gaan we haar missen. Wat gaat ze eigenlijk doen? We kijken nog een laatste keer terug en vooruit.

Hoe lang kennen we je al van Buro Bannink?

“Best lang: zesenhalf jaar! En Buro Bannink bestaat negenenhalf jaar en ik heb dus het meeste wel meegemaakt. Het begin aan de keukentafel van Karin heb ik gemist, maar het kantoor op de zolderkamer in het Scheepvaartkwartier is mijn werkplek nog geweest! Twee verhuizingen heb ik meegemaakt en natuurlijk ook geweldige collega’s die gekomen en gegaan zijn.”

Wat is je achtergrond eigenlijk?

“Ik ben vanuit de zorg de organisatiekant in gerold. In het bejaardentehuis waar ik werkte organiseerde ik de vakanties. Toen ben ik gaan freelancen in de evenementenindustrie: concerten, theatertours. Je zou zeggen dat ik zo bij Buro Bannink terechtgekomen ben, maar ik heb tussendoor ook nog voor een cateringbedrijf gewerkt! En nu ga ik wéér iets heel anders doen. Het werk bij Buro Bannink was geweldig leuk, maar ik mis de zorg.”

Wat ga je doen?

“Ik word dokterassistente! Daar moet je dus echt weer voor naar school, en dat was best pittig zo naast deze baan. Dat is dan ook best een gok, ga ik het wel leuk vinden? Maar ik merkte dat alles wat ik tot nu toe heb moeten leren, me megaenthousiast maakt. Het is dus helemaal de juiste keus geweest. Ik ga nu stage lopen in een ziekenhuis op de longafdeling en de chirurgie. Als ik klaar ben hoop ik uiteindelijk ook niet bij een huisartsenpraktijk maar in een ziekenhuis te gaan werken. Daar valt nog zo veel te leren, wie weet waar ik terecht ga komen.”

Wat ga je missen?

“De mensen! Karin en Nikki, de vaste kern. En er zijn de afgelopen jaren ook best veel andere superleuke collega’s geweest – gelukkig is er een geweldige vervanger voor mij gevonden, dus dat gaat helemaal goed komen. Ik ga de gezelligheid missen, het lekkere eten en drinken, het geklets en het samen lachen en schelden, de vriendschap. Maar ik denk dat die vriendschap niet weg is, we gaan elkaar vast nog zien! Er zijn ook uitkopers waar ik een goeie band mee heb opgebouwd. En natuurlijk de gezelschappen waar ik enorm van heb genoten. De mooie voorstellingen vol humor, creativiteit en muzikaliteit. We hebben daar ook lekker zelf van kunnen genieten. Mijn kinderen zijn meegeweest naar premières en voorstellingen.”

Wat vinden je kids er allemaal van?

“Die zijn supertrots. Ze vinden het heel leuk dat ik in een ziekenhuis ga werken! Maar theater is niet meer weg te denken uit ons leven. Voorstellingen bezoeken met mijn kids zal ik ook zeker blijven doen, ook van de gezelschappen van Buro Bannink. Er zit zo veel leuks aan te komen nog. En ze zijn 7 en 5 dus er is nog genoeg voor de boeg! En dan zie je me gewoon terug in het publiek.”