Wij (her)introduceren….

Nochem & van Oers!

Nochem & Van Oers (voorheen Nochem & Van Luyn) staat al 18 jaar garant voor prachtige, innemende, expressieve en vooral komische voorstellingen met inhoud voor iedereen vanaf 8 jaar! Met een aanstekelijk gevoel voor timing, humor en met minimale middelen laat Nochem & Van Oers het publiek lachen. Heel hard lachen! Maar toch ook lachen met een brok in de keel. Bram van Oers en Marc Nochem nemen het publiek, hoe jong dan ook, zeer serieus. In wisselende samenstellingen maken zij energieke, tragikomische voorstellingen. Zware onderwerpen worden lichtvoetig gebracht, waardoor je in je lach beseft te lachen om iets dat om te huilen is.

Een nieuwe naam voor een al bestaande groep. Is dat nodig?

Ja, natuurlijk! Bram van Oers speelt al sinds 2008 bij Nochem & Van Luyn en vanaf 2015 bestaat de groep uit Bram van Oers en Marc Nochem. Dus het was hoog tijd voor een (bijna) nieuwe naam vonden we.

Bram speelt naast bij Nochem & Van Oers ook voorstellingen met orkesten, regisseert, geeft trainingen en schrijft scripts. Marc speelt in verschillende voorstellingen, regisseert, schrijft muziek en zingt zijn eigen liedjes.

In onze eerste voorstelling “nieuwe stijl”, met de titel ‘Kaspar H’; konden we eindelijk doen wat we al zo lang wilden: muziek maken in een voorstelling. We lieten ons inspireren door Frank Zappa, The Who, de vroege voorstellingen van Orkater, Brecht en Eisler om er maar een paar te noemen. Al werkende ontstond er een nieuwe stijl. Snelle afwisselingen van scenes, liedjes, sketches en monologen. Die stijl smaakt naar meer dus we gaan die verder uitwerken in een nieuwe voorstelling: ‘Het Vlinder-e ect’. Hopelijk zien we je bij de eerste voorstelling van Nochem & Van Oers!

“Wat een vakmanschap bezitten deze makers! Met veel humor, energie, sterk fysiek spel en innemende muziek weet het gezelschap de verbeelding te prikkelen en spelenderwijs interessan- te onderwerpen te onder- zoeken.”

Marc Nochem Bram van Oers muziek kindertheater cultuureducatie cabaret gitaar klarinet

Ben jij ook zo benieuwd naar de nieuwe voorstelling van Nochem & van Oers? Het Vlindereffect is te zien op onze presentatiedag op 12 november in De KOM! Zien we je daar?