In ‘Het Vlindereffect’ kijk je naar gewoon een dag. Gewoon een straat. Het gaat gewoon zoals het gaat. Gewoon gewoon. Zo doodnormaal. Tot nu toe een gewoon verhaal.

Vier huizen in een straat. Jacob en zijn ouders wonen naast Henk en Bertine, die weer naast Jan wonen, die op zijn beurt weer naast meneer een mevrouw Jansen woont. Maar wat als er ook maar één dingetje anders was gegaan, iets kleins, zo klein als een vlinder die voorbij vliegt? Was Jacob dan ook zijn tas vergeten waardoor hij terug moest komen naar huis, waardoor meneer Jansen bijna omver gelopen werd waardoor hij geïrriteerd ging klagen bij Henk en Bertine die net wilden oefenen voor hun optreden en daardoor later moesten oefenen zodat Jan besloot om te gaan wandelen en zo de liefde van zijn leven tegenkwam? En wat als je terug kon gaan en dat ene kleine dingetje nog een keer mocht doen, maar dan beter?

Rond 1960 bedacht de Amerikaanse meteoroloog Edward Lorenz het Vlindereffect een formule om te helpen het weer te voorspellen. Hij ontdekte dat een hele kleine verandering in het ingevoerde getal een enorm verschil kon maken in de daaruit volgende grafiek. Hij presenteerde zijn bevindingen in een lezing met de titel: “Kan een vlinder in Brazilië door het slaan met zijn vleugels een orkaan veroorzaken in China?”

“Wat een vakmanschap bezitten deze makers! Met veel humor, energie, sterk fysiek spel en innemende muziek weet het gezelschap de verbeelding te prikkelen en spelenderwijs interessante onderwerpen te onderzoeken.”

Jantine van der Meijden Projectleider onderwijs, Kunstgebouw
Vlindereffect grappige muzikale voorstelling cabaret kindertheater kindervoorstelling cultuureducatie Nochem van Oers

Maximum aantal bezoekers
Op school: 120 personen
School in theater: 200 personen
Vrije voorstelling: 200 personen
Prijs één per dag twee per dag
Op school: € 950,- € 1400,-
School in theater: € 950,- € 1400,-
Vrije voorstelling € 950,- € 1400,-

Alle prijzen zijn exclusief reiskosten en 6% btw (evt. 9% in 2019).
Prijzen gelden voor voorstellingen op dezelfde dag en locatie

Educatie 
Cultuurbeleving: Deze voorstelling is met name een receptieve theaterervaring. Na deze cultuurbeleving wordt het reflecterend vermogen aangesproken wanneer je aan de slag te gaat met de lesbrief en aansluitende opdrachten. Deze is te vinden op de onze downloadpagina.
Kerndoelen voorstelling: Deze voorstelling sluit aan bij de kerndoelen 55,56 & 34 van tule.slo.nl.
Kerndoelen Lesbrief: Lesbrief sluit aan bij de kerndoelen 34,54,55 van de tule.slo.nl
Aanvullende educatie: Het is altijd mogelijk de voorstelling aan te vullen met verdiepende workshop of lessenreeks.
Planning
Aankomsttijd: 120/150 minuten
Opbouwtijd: 90/120 minuten
Afbreektijd: 45 minuten
Speelperiode: gehele seizoen
Speeldagen: hele week
Bijzonderheden:
Credits
Muziek, spel & tekst: Bram van Oers & Marc Nochem