Even voorstellen…

Nieuwe namen bij Buro Bannink

De laatste tijd heb je veel nieuwe namen voorbij zien komen in ons aanbod. Tijdens onze eerste presentatiedag, in onze brochure, op facebook enzovoorts zag en hoorde je geregeld het woordje “nieuw”. Het inspirerende familietheater van Pieter Tiddens, grote kleinkunst voor jonge mensen van Jasper Smit en klassieke muziek voor de allerkleinsten van Krulmuziek om er maar een paar te noemen. Maar inmiddels hebben we weer een heel leuk nieuw gezelschap met een mooie nieuwe voorstelling. Daarnaast nemen we afscheid van een gezelschap en van een voorstelling. Tijd dus om je even bij te praten.

Barry Emond, wereldverteller

Met open armen verwelkomen we Barry Emond! Geen onbekende voor ons, want hij speelt ook al in de voorstellingen van TG THINK. Maar nu sluit hij zich dus bij ons aan met zijn eigen gezelschap. Als Wereldverteller komt Barry een verhaal vertellen zoals alleen hij dat kan. Dan weer groots en meeslepend, dan weer klein en ingetogen, maar altijd met humor.

Wereldverteller vertelt over de hele wereld. Over sagen uit Indonesië, mythes uit het Midden-Oosten en volksverhalen uit Afrika. Zijn vertelvoorstelling ‘De Koningin van de Zuideroceaan, een Javaanse sage van de zee’ is gebaseerd op twee uit Indonesië overgeleverde “Sagen der Zeegeesten”. Klik hier voor meer informatie. Barry en deze voorstelling kun je zien tijdens onze presentatiedag op maandag 22 januari. Klik hier om je daarvoor aan te melden.

Afscheid

Helaas moeten we soms ook afscheid nemen. Zonder Mouwen stopt na acht jaar. Na vier mooie voorstellingen en een aantal bijzondere educatieve projecten hebben makers Linda en Lesja behoefte aan meer vrijheid en ruimte om buiten het collectief om verder te ontwikkelen. Jammer vinden wij, maar uiteraard staan we achter hun keuze en wensen wij ze heel veel succes en plezier met alles wat de toekomst hen gaat brengen. En we zijn dankbaar voor de hele leuke samenwerking die we met ze hebben gehad. Nog even nagenieten van al het moois dat Zonder Mouwen ons gebracht heeft? Klik hier!

Gelukkig hoeven we geen afscheid te nemen van Theater WEI. Maar helaas gaat de voorstelling ‘Hoe Mieke Mom haar maffe moeder vindt’ die het gezelschap voor seizoen 2018-2019 in de planning had niet door omdat er geen subsidie beschikbaar wordt gesteld. Heel erg jammer, want de presentatie die Theater WEI gaf tijdens onze presentatiedag kon rekenen op erg enthousiaste en positieve reacties. Op naar de volgende voorstelling dan maar, want dat WEI mooie en leuke voorstellingen maakt mag duidelijk zijn. Lees hier meer over Theater WEI.