Hoe Mieke Mom haar maffe moeder vindt

Nieuwe voorstelling Theater WEI

Theater WEI (voorheen bekend als T.H. de Wei) brengt een ode aan de twijfel in haar bewerking van Guus Kuijers boek ‘Hoe Mieke Mom haar maffe moeder vindt’, uitgegeven door Em. Querido’s Kinderboeken Uitgeverij. Een fantasievolle, muzikale en actuele teksttheatervoorstelling voor iedereen vanaf 7 jaar die te boeken is voor seizoen 2017-2018.

De ouders van Mieke zijn al een tijdje dood. Ze wonen in een kist in de achtertuin. Aan de overkant van de straat wonen Meneer en Mevrouw T, waar Mieke vaak langsgaat om thee te drinken. Van hen leert ze dat kerstmis betekent dat je moet huilen, dat bejaarden glad gestreken moeten worden om de ergste kreukels uit hun huid te krijgen en dat Turken nou eenmaal wonen in een kippenhok. Mieke begrijpt er niets van. Ze stelt continu vragen aan alle volwassenen om haar heen, maar antwoorden krijgt ze niet. Behalve dat ze zo dom is, en dat het wel te merken is dat ze nog maar een kind is. Op een dag moet Mieke naar school. Wanneer ze niets weet van een afspraak waarvan de juf zegt dat ze die met haar heeft gemaakt, gaat het mis. Ze krijgt een bord om haar nek met de tekst: “Ik mag niet van anderen stelen”. Politieagent Knak wordt erbij gehaald en Mieke moet mee naar het politiebureau. Voordat ze iets kan zeggen wordt ze verdacht van de moord op mevrouw Jaspers. Tja, ook Agent Knak wil een keer promotie en dit is zijn kans. Er komt een rechtszaak tegen Mieke en het vonnis luidt: “Meisje Mieke is gek”…

Theater WEI
Na het maken van meerdere voorstellingen, waaronder het succesvolle ‘Vlinder, een meisje zonder naam’ (2013), besloot Theater WEI na ruim 150 keer spelen dat het tijd was om na te denken over de toekomst. Even geen nieuwe plannen voor seizoen 2017-2018 en de tijd nemen om een bredere visie te ontwikkelen. Na een half jaar heeft het gezelschap zich kunnen herijken en op papier kunnen zetten wie Theater WEI is als jeugdtheatercollectief. Eén ding werd daarbij heel duidelijk: WEI moet weer aan de slag. En wel nu! Niet praten maar in de repetitieruimte staan en theater maken. Verhalen vertellen. En daar zijn wij heel erg blij mee! We kijken erg uit naar ‘Hoe Mieke Mom haar maffe moeder vindt’ en we zijn erg benieuwd! Jij ook? Dan vooral even doorklikken hieronder!