Joke wil Spoken kerntitel Kinderboekenweek 2017

Griezelen met Jeroen Schipper

Wist je dat Jeroen Schipper naast muzikant ook schrijver is? Nee? Dan weet je het nu! En dat hij er ook nog eens goed in is blijkt wel uit het feit dat zijn nieuwste prentenboek, Joke wil spoken, uitgeroepen is tot kerntitel van de Kinderboekenweek 2017!

Joke wil spoken

Joke is een rondzwevende geest die zich verveelt en daarom lekker wil gaan spoken. Maar bij het Buro voor Spookzaken hebben ze alleen saaie witte lakens. Dus gaat Joke op zoek naar een origineler doek. Die zoektocht levert de nodige problemen op en uiteindelijk lijkt Joke zich toch te moeten neerleggen bij een wit laken. Maar gelukkig zorgt het lezende (of voorgelezen) kind zelf voor een happy end: Door middel van een printbare kleurplaat wordt Joke’s uiteindelijke uiterlijk bepaald.

Auteur en liedjesmaker

Jeroen Schipper is dus auteur en liedjesmaker. Dat komt niet alleen tot uiting in het liedje dat hij bij het prentenboek schreef. Je merkt het ook aan de verhaaltekst; het is geen gedicht, maar er zit veel rijm en alliteratie in wat de tekst een vrolijk, zangerig karakter geeft. Illustratrice Cindy van de Ven maakte de illustraties op basis van patronen op papier en textiel. Een stijl die perfect past bij het verhaal over Joke’s verschillende doeken.

De clip van het liedje dat Jeroen bij het prentenboek schreef vind je hiernaast. Hieronder lees je alles over Jeroen, Joke wil spoken en de Kinderboekenweek.