Buro verhalen

Wat doe jij het liefst tijdens je vakantie?

Het is vakantie! Veel theaters zijn net als alle scholen dicht. Voor ons een moment om alle voorbereidingen voor het volgende seizoen te treffen. Maar, wij gaan natuurlijk ook op vakantie! Het leek ons leuk als jullie ons team een stukje beter leren kennen. Daarom delen we graag onze mooiste vakantieverhalen met jullie! 

Een welverdiende vakantie! We hebben weer mooie dingen bereikt. Twee geslaagde presentatiedagen en de gezelschappen hebben weer op veel mooie plaatsen mogen spelen. Nu gaan we ons opladen en laten inspireren voor het volgende seizoen. Hoewel we alle drie een ander beeld hebben van “de ideale vakantie”, kunnen we allemaal vrij makkelijk de deur achter ons dicht trekken. “Door een goede overdracht kan ik de boel echt de boel laten!” zegt Marloes. Karin moet meestal wat langer wennen. Daarom haalt ze een week voor vertrek haar werkmail van de telefoon, alvast een beetje loslaten terwijl er nog gewerkt wordt.

In de vakantie wil Marloes het liefst opladen in rust: “Vroeger kon ik door ultieme rust en verveling echt inspiratie krijgen om te gaan schrijven, te tekenen en wilde plannen te maken”. Karin raakt dan weer geïnspireerd door reizen op zich: “Omdat je tijdens reizen ziet hoeveel van onze omgangsvormen door cultuur bepaald zijn, inspireert het mij anders te kijken naar mezelf en mijn omgeving. Ik vind het altijd opvallend dat we toch zoveel in vaste Nederlandse patronen met elkaar zitten. Hoe anders zijn de eetgewoontes al in Frankrijk! Hoe anders word je aangesproken in Mexico!” Nikki houdt dan weer niet zo van stil zitten en zij laadt op door erop uit te gaan. Een vakantie met een vol programma van mooie bezienswaardigheden, daar kan zij dan weer intens van genieten.

Nikki vindt zichzelf het minst avontuurlijk van ons drie. Het was voor haar dus ook wel even schrikken toen ze in Zuid-Afrika een mega grote olifant op de auto af zag komen. “Stop Sven! Kijk, een mega grote olifant, hij komt hierheen! Draaien? Draaien! We namen een andere route. We waren op rondreis door Zuid-Afrika. We maakten met z’n tweeën, in onze niet al te grote huurauto, een game drive in het Addo Elephant Park. Na een enigszins teleurstellende route was daar die enorme olifant en nu hadden we enorme klamme handjes. We draaiden en reden recht tegen een kudde aan met ja, je raadt het al, nog veel meer olifanten, trompetterend en al! Ik ben dus heel graag heel goed voorbereid. In  het werk is dat hartstikke fijn, maar op vakantie laat blijkbaar niet alles zich plannen…”

Maar hoe ziet ieders ideale vakantie er dan uit? Dat verschilt nogal per persoon! Marloes is van het niet zo veel moeten. Aangezien ze toch op vakantie gaat met haar man twee jonge kinderen gaat het met name om het fijn hebben met elkaar. “Voorheen gingen Richard en ik het liefst duiken! In Egypte, Bonaire en Malta bijvoorbeeld en zo staan er nog een paar landen op de planning voor later. Nu is de ideale vakantie vooral nog een groot cliché: als de kinderen het goed hebben, hebben wij het dat ook! 😉 En dat is ook echt zo. Dit jaar gaan we richting de Ardèche, lekker scharrelen bij de rivier en hopelijk, nu die jongens wat ouder zijn, ook weer eens langer dan tien minuten met een boekje in de zon chillen!”, aldus Marloes.

Dat Karin het liefst solo rondreist met een backpack op haar rug, wisten jullie waarschijnlijk al. Karin plant dan het liefst alleen de eerste overnachting en bedenkt ter plekke wat ze gaat doen. “Ik vind het heerlijk niet te weten wat ik morgen ga doen. Dan kan alles nog gebeuren en is niks uitgesloten. Doordat ik niet eens weet welke hoogtepunten er in een stad zijn, kan ik ze ook nooit missen. Elke beleving is een verrassing en ik reis zonder verwachtingen. Zo kan ik ook makkelijk veel langer blijven op een plek, omdat het zo goed voelt of weggaan ergens omdat ik gewoon weer door wil. Tijdens reizen ben ik altijd zoveel mogelijk in het nu bezig en dat vind ik heerlijk!”

Nikki gaat ook heel graag op rondreis, maar zij heeft juist wel het liefst de route thuis uitgestippeld en de hotels vastgelegd. “De voorpret van het uitzoeken van routes en hotels zorgt dat de vakantie al veel eerder begint! Ook kan ik me veel makkelijker ontspannen als ik weet dat alles geregeld is en er zo min mogelijk verrassingen zullen zijn. Want verrassingen daar hou ik niet zo van!”

Grappig hoe verschillend we zijn. Op kantoor vullen we elkaar daardoor perfect aan, maar of we ook het ideale reisgezelschap van elkaar zouden zijn? Onze roadtripjes zijn in ieder geval altijd erg gezellig! 😉